Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Győzd le a PMS tüneteit! Étrend, vitamin, mozgás javaslatok, hogy csökkenjenek a tünetek

2020. január 16. - Jólétcsokor

 

Győzd le a PMS tüneteit!

A mai kis kitérőben egy csajos témával jövök, ezért ez a cikk főleg hölgyeknek szól, de nyitott, párjuknak segíteni vágyó pasik figyelmébe is ajánlom.
Étrend, vitamin, mozgás javaslatok, változtatások, amik bevezetésével csökkennek, idővel akár teljesen meg is szűnnek a kellemetlen tünetek. 

A többség ismeri a fejfájással, görcsökkel, puffadással, vizesedéssel, éhség hullámokkal, fáradtsággal járó nyűgös-hisztis állapotokat... a következő javaslatokkal megszabadulhatsz a kellemetlen tünetektől!

 

Vitaminokkal, étkezéssel a PMS tünetei ellen
A fő, jellemző tünetek közé sorolható a puffadtság, ingerlékenység, hangulatingadozás, az édesség iránti vágy.

Gyorssegély melyet azonnal bevethetsz:

Vitaminok

A vitaminok közül az omega 3 zsírsavak, a magnézium, E-vitamin, B- és D-vitamin, valamint a kalcium segíts csökkenteni a tüneteket.
A hirtelen ránk törő éhséget a lezuhanó vércukorszint okozza, ezért javasolt ilyenkor többször kevesebbet enni, vagy egy plusz étkezést beiktatni. (Fogyaszthatunk valamilyen gyümölcsöt, almát, narancsot, esetleg banánt, különböző dióféléket, zöldségeket joghurtba mártogatva, joghurba kevert friss, vagy mirelit gyümölcsöt, akár pár kocka étcsoki is belefér.)

A menütervezéshez

A főétkezések során javasolt a következő ételekből válogatnod:
Ha szereted, reggelire jöhet a házi készítésű müzli lenmaggal, vagy sonka, tojás kombináció zöldségekkel, savanyúsággal. Az ebédhez választhatsz a sali után bulgurt, hajdinát, qiunoát, csicseriborsót valamilyen hal, csirke, pulyka mellé. Vacsorára készíts könnyű, színes zöldséges salátát, mellé válassz csirkét, vagy pulykát.

Kerüld ezekben a napokban a számodra nehezebben emészthető ételeket!

Iktass be hal és dióféléket, mivel ezek omega 3-at és E-vitamint tartalmaznak, használhatod őket pl. salátád felturbózására.
A máj méregtelenítő szerepének segítésében hasznos a zöld saláták mellett az uborka, káposzta, karfiol, zeller, hagyma és brokkoli fogyasztása.
Pihenj minél többet, lazíts, meditálj, relaxálj, próbálj nyugodt körülményeket teremteni az ellazuláshoz.

Hosszútávú módszerek

A kiegyensúlyozott, egészséges ételeket tartalmazó, szélsőségeket nélkülöző étrend, illetve a rendszeres mozgás bevezetése szinte teljesen lecsökkenti a tüneteket, minimalizálja a fájdalmat, a görcsöket. Ilyenkor válassz könnyedebb mozgást, lazíts-nyújts, ha viszont van kedved, nyugodtan edz úgy, ahogy egyébként, csak kicsit vegyél vissza a tempóból, ha szükséges. Ne ilyenkor tervezz egyéni csúcsot dönteni, vedd lazára, ha kell, tarts szünetet közben. 

 

Ha ki tudod zárni a vércukorszint ingadozást okozó szénhidrátok, cukrok alkalmankénti, vagy rendszeres nagy mennyiségű fogyasztását, rengeteg nehézségtől kíméled meg magad. Megszabadulhatsz a kellemetlen tünetektől, ha bevezeted a fenti változtatásokat! Tedd könnyebbé ezzel is az életed!

 

Sok sikert a váltáshoz!
A következő részben a hőmérséklet - ételek, étkezés, pihenés kapcsolatáról találhatsz majd pár segítő infót - térj vissza!

Kassy

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr1315911938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása