Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Hogyan fogyj, ha a felesleg a nagyrészt a fenekeden, csípödön és a combokon rakódott le főleg?

2020. február 13. - Jólétcsokor

Hogyan fogyj, ha a felesleg a nagyrészt a fenekeden, csípödön, a combokon rakódott le főleg?

Ez a típusú felhalmozás, a körte alkat inkább a nőkre jellemző és szerencsésebbnek mondható, mert, ha a tested többi részén nem rendelkezel jelentős súlytöbblettel, akkor ide raktározhat a tested jelentősebb mennyiséget, anélkül, hogy ez egészségkárosodást, betegséget okozzon. Ennek ellenére érthető, hogy az egyébként normál testalkatú hölgyek mindenképpen szeretnének megszabadulni tőle elégedettségük érdekében.

Az előző bejegyzésemben olvasott tény, hogy helyi zsírégetés nehezen lehetséges, ebben az esetben is igaz. Ha csökkented az energia bevitelt, akkor a szervezet a felesleget egyenletesen bontja le a test minden területéről. Ha rád ez a típusú felhalmozás jellemző, ide hízol először, akkor innen is bontja le legutoljára a szervezet a tartalékot.
Ha csak mozgassál, erősítéssel próbálod megoldani a helyzetet, és kizárólag erre a területre fókuszálva terheled magad: a fenék és combizmok erősítésére koncentrálsz, ez önmagában nem fog megoldást jelenteni. Sőt kezdetben vizuálisan tapasztalhatod, hogyha erre a területre több izmot építesz, vastagabbnak tűnnek a lábaid, pedig valójában nem híztál! Ha így alakult a megnövekedett izommennyiség segítség, mivel így több energiát használ a szervezeted. Azzal mindenképp nyersz, ha formálod a feneked, combod! Erre tökéletesek a guggolásfajták, a különböző kitörések, kiegészítésképp válts lift helyett lépcsőzésre. Hogy ne csak testösszetételben, hanem vizuálisan is alakulj, kezdj kardiódzni, ha már futsz, tekersz iktass be sprinteket, ha van kedved próbáld ki az intervallum, hiit edzéseket is, ha az edzettségi állapotod lehetővé teszi.
A rendszeres, kitartóan végzett kardió edzés - futás, tekerés hosszútávon megoldás, ha közben figyelsz az alacsony cukor, szénhidrát, zsír bevitelre, sok zöldséget és alacsony zsírtartalmú fehérjéket fogyasztasz, meghozza az eredményt! Ne edd túl magad és mindenképp javasolt, hogy az alacsony tápértékű ételeket válaszd.

Viszont, ha a tested többi részén is jelentős többlettel bírsz, akkor kezdetnek életmódváltásra és a sport kíméletesebb megkezdésére van szükséged. Reformáld meg az étkezésed. Ha kedvet érzel a mozgáshoz, inkább naponta többször mozogj keveset, hogy szokja a szervezeted a terhelést. (Ehhez kapcsolódó információk előző bejegyzésemben: LINK.)Erre az esetre is igaz, hogy kitartónak kell lenned!

Ahhoz, hogy ezt az igazán nőies, férfiak által és kedvelt alkatot formálni és élvezni tudd, vezess be pár változtatást az étkezés terén:
Semmiképp ne kúrában, hanem hosszú távú életmódban gondolkodj, amit kilengések nélkül tudsz hosszútávon is tartani.
Igyál sokat!
Erősítsd minden módon a kötőszöveteid, erre jók a hosszan főzött alaplevek mellett, a kocsonyás, zselatinos ételek. Ha nem idegenkedsz a táplálékkiegészítőktől, akkor próbáld ki a kollagént tartalmazó verziókat, ezt külsőleg használhatod krém változatban. Ebben a formában kiegészítésként, masszírozd át intenzíven, gyúró mozdulatokkal fürdés után a teljes területet. Ha szereted, próbáld ki többször a masszázst is.
Iktasd ki teljesen a cukrot, gyümölcsök esetében is figyelj erre, az édesebb, kalória dúsabb változatokat kerüld és általában gyümölcsöt is inkább a reggeli, délelőtti órákban fogyassz csak.
Gyorsítsd az anyagcseréd minél több módon (Kiegészítő információk előző blogomban: LINK.)
Formáld a feneked és a combjaid mellett, a csípődhöz képest viszonylag keskeny a vállad, hogy kompenzáld ezt az alkatodhoz általában még tartozó másik adottságot, erősítsd intenzíven a felsőtested, hogy vizuálisan ki tudd egyensúlyozni a hatást.

Kapcsolódó témák előző írásaimban: Hasi felesleg eltüntetése LINK, Mozgás nagyobb túlsúllyal sérülésmentesen LINK. Hölgyek 40 felett jellemző hízása és az ösztrogéndominancia miatt bekövetkező súlygyarapodás: LINK.
Légy kitartó az étkezés és a mozgás térén is, hogy elégedetten nézhess a tükörbe és, hogy a pasik figyelő tekintete teljes örömmel töltsön el! 

A következő részben, "vírus para" helyett: mit tehetünk immunrendszerünk erősítéséért, egészségük érdekében?

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr9915912000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása