Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Újévi tervezés, hogy produktív és elégedett lehess idén

2021. január 07. - Jólétcsokor

jantervezes_ins.jpg


Tervezd meg a boldog és elégedett éved - fogadalom helyett

 

Év végén sokan fogadalmat tesznek, hogy min fognak változtatni a következő évben. Ehelyett érdemes inkább megtervezni, hogy mik azok a dolgok, amikkel szeretnél foglalkozni, mik a céljaid.
 
Ötletek:
A problémák helyett keresd a jó ötleteket, hogyan tudod megoldani a helyzetet. Keress olyan lehetőségeket, ami  - bár nem az eredeti terved szerinti, de mégis jó lehet. Később rájöhetsz, hogy ez sokkal jobb, mint az eredeti gondolatod volt. Ha valami mégsem sikerül, nem keseredj el. Próbáld meg újra máshogy.

Mozogj többet, legyél aktívabb. Igyekezz egyensúlyt találni a feladatok és a kikapcsolódás között. Játssz, nézz filmet, olvass, kirándulj, vagy tedd azt, amit szeretsz és feltölt, mert élvezettel elmélyedsz benne. De emellett törekedj, hogy haladj az életed különböző területein. Figyelj arra, hogy hogy érzed magad. Mindig keresd a harmonikus érzést. Ne ragadj bele a negatív gondolatokba, tereld másféle a gondolataid.

Ne csak a munkádban haladj, hanem javítsd a számodra fontos kapcsolatokat ismerőseiddel, barátaiddal, a hozzád közelállókkal. Fejezd ki és beszéld meg mélyebb érzéseidet, szeretetedet. Legyél kedvesebb másokkal. Egy mosoly, pár kedves szó nem kerül semmibe. Figyelj jobban azokra, akik fontosak neked. Ha olyan a kapcsolatotok, érintsd meg és öleld meg őket. Fejezd ki hálád gyakrabban. Szervezz, vagy szervezetek új programokat, keressetek új, izgalmas lehetőségeket, amit szívesen kipróbálnátok. Olvassatok közösen könyvet és osszátok meg a tapasztalatokat. A közös feldolgozás izgalmas élmény!

Jobban figyelj oda arra, hogyha valaki negatív kritikát fogalmaz meg veled szemben! A hozzád közelállók sokszor jelentős vakfoltodra, fontos hiányosságra világítanak rá segítő szándékkal. Így van ez akkor is, ha ez akkor zavar, bánt. Ha hárítás helyett meghallgatod, változtatsz, téged visz előre. Sokszor mindegy, hogy jogos-e, ő így érzi akkor. Ha neked fontos személy, akkor érdemes változtatnod az igazságtól függetlenül. Azért, hogy megőrizd a harmóniát és elkerüld a folyamatos ismétlődő veszekedéseket, különösen akkor, ha neked ez semmibe sem ütközik. A problémákra keressetek megoldásokat ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnétek. Beszéljétek meg a számotokra lényeges és fontos dolgokat. Találjatok ki mindkettőtök számára megfelelő megoldást.

 Tanulj valami újat. Keress téged fejlesztő, új mentális kihívást jelentő témát, amivel szívesen foglalkozol és a későbbiekben tudsz profitálni belőle.

Idén próbálj meg türelmesebb lenni. Türelmetlen, feszült, stresszes vagy? Meditálj, lazulj el, keresd a harmonikus állapotot. Vagy mozogj és vezesd le a felgyülemlett stresszt, plusz energiát. Amikor kizökkensz, ne rágódj rajta, gondolj valami szépre, számodra kedvesre, ez áthangol.

Figyelj oda jobban az egészségedre az életmódodra, arra, hogy milyen a tested fizikai állapota. Ne csak a vágyott súly elérése legyen a cél, hanem a hosszútávú egészség. Keress neked megfelelő, fenntartható étrendet a kúrák helyett.

Ha kiválasztod a számodra fontos területeket, amin haladni szeretnél, megtervezed a lépéseket és egész évben teszel ezekért, akkor elégedetten tekinthetsz vissza a sikeres évedreTedd meg magadért! Tűzz ki célokat és dolgozz ezek eléréséért. Lehet, hogy csak apró lépésekben haladsz, de az év végére biztosan közelebb kerülsz a vágyott állapothoz. Lehet, hogy jóval hamarabb meg is valósítod és újabb célok felé fordulsz. Mindez előrevisz, hosszú távon megtérül a befektetett időd, energiád.

 Jó tervezést és boldog megvalósítást!

 Kassy

 


A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr616369610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása