Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Fogyókúrás hibák - 1. rész

2020. január 09. - Jólétcsokor


Kerüld el a csapdákat!
Ne lassítsd magad, célod elérését felesleges hibákkal.

Az elmúlt napokban tippeket és ötleteket kaptál az életmódváltáshoz, az egészséges, energikusabb test eléréséhez.
Most pedig nézzük a buktatókat! Ebben az új sorozatban segítek, hogy kiküszöbölhesd a gyakran elkövetett fogyókúrázás hibákat és konkrét tervvel tudj készülni ezekre a helyzetekre is.

Ha a következőket sikerül elkerülöd, nem lassul le az anyagcseréd, megkönnyíted saját dolgod, időt nyersz és garantált sikerélményben lesz részed!


Kúrában gondolkodsz, nem pedig életmódváltásban

Alapvető félreértések miatt hibázol - Jó és rossz élelmiszerek és az "ideális" jelzők

Az élelmiszer választás tévedései, időzítés, kombináció problémák

Keveset alszol, nem pihened ki magad

Kevés folyadékot fogyasztasz

Kihagyod a fontos vitaminokat

Csak kardióval célhoz érsz

+1
Mentális és érzelmi buktatók

 

Nézzük is az elsőt:

Kúrában gondolkodsz, nem pedig életmódváltásban

A rövidtávú célokat tartod szem előtt a hosszútávúak helyett. Ha gyors eredményt akarsz elérni, pár hét alatt eltüntetni a plusz súlyt, ami hónapok, évek alatt halmozódott fel. A drasztikus kúrák megvonásai bár látszólag gyors eredményt ígérnek, nem beszélnek az egészségkárosító hatásokról, a hiánybetegségekről, a legyengült immunrendszerről, a csökkent energiaszintről, amit ezekkel szintén nagy valószínűséggel megtapasztalhatsz.

Ha rövid távon változtatsz, az eredmény is rövidtávú lesz. Folyamatosan újrakezdheted a kúrákat, mivel visszatérsz azokhoz a szokásokhoz, ételekhez, amik ide vezettek, a tested is visszaalakul. Sőt néha rosszabb állapotba kerülsz, mint előtte, mert nemcsak visszahízol, de több kilóról kell újra belevágnod, mint előzőleg, ráadásul az izomtömeged is lecsökkent.
Ahhoz, hogy valódi, fenntartható sikert érj el, életmódváltás lesz szükség, ami nem jár szélsőséges megvonásokkal és nem képez hiánybetegségeket, nem lassítja az anyagcserét és hosszútávon fenntartható.

A cél nem szabad, hogy egy általad ideálisnak vélt száma, az elérendő súly legyen csak, hanem a fitt, vitális, könnyed állapot elérésére érdemes törekedned, élvezetes módon. Az hogy a népbetegségnek számító - magas vérnyomás, koleszterin szint, vércukor problémák esélyét csökkentsd és egészséges légy és maradj még hosszú éveken át.

 

A sorozat hamarosan folytatódik, hogy idén végre sikeres legyen a váltás és tartós eredményt érj el.

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4915911924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása