Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Fitten a hőségben is

2021. július 12. - Jólétcsokor

Nyáááár vaaan!

nyaaarvaaan_tw.jpg
Fitten a hőségben is

 

A nyár főként a lazulás, a feltöltődés, a baráti összejövetelek, a kirándulások, a nyaralás időszaka, amikor az edzés háttérbe szorul. A tipikus nyári ételek, a lángos, gofri, pizza, fagyi, de az utazás közben gyorsan beszerezhető alternatívák, a gyorsételek és bulikaják sokszor energiadúsabbak, zsírosabbak, nehezebben emészthetők, mint a szokásos ételeid.
De ezekről sem kell lemondanod, ha szereted őket, vagy megkóstolnád, kedvedre lazulhatsz, nyugodtan élvezheted ezeket az ízeket.

Tervezz
Ha tudod, hogy ilyen alkalom várható, kompenzálj tudatos étkezéssel előtte. Akár vihetsz nagyobb mennyiségben egészséges partikaját, diétás desszertet, saját készítésű koktélt, amiből biztonságosan ehetsz, ihatsz és más is meg tudja kóstolni, aki kedvet érez.
Ne feledkezz meg az alkoholmentes folyadékpótlásáról sem - ez telít és segíti a feldolgozási folyamatokat is.

Ha mégis evős-ivós lazulósra sikerült...
Másnap pihenj, regenerálódj, egyél könnyű ételeket, ha kipihented magad, egy rövid edzés, ahol átmozgatod magad, felpörget. Nem kell csúcsdöntésre készülnöd, csak légy aktív. Akár sétálhatsz, kirándulhatsz egyet, vagy lazíts, jógázz. De tervezheted úgy is, hogy ez lesz a pihenőnapod.

Igyekezz a nyári, lazulós napokon is aktív maradni, támogasd szervezeted működését megfelelő mennyiségű folyadékkal, friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, fogyassz egészséges, könnyű fogásokat, ezzel kiegyensúlyozhatod táplálkozásod.

Ha netán a korábbi időszakban bezártságot és szabadsághiányt éltél meg valamilyen okból, akkor - hacsak teheted, igyekezz minél aktívabbnak lenni, kísérletezz, próbálj ki új dolgokat. Keress új kihívásokat.

Tedd újra azt, amire nem volt lehetőséged, vagy valamilyen okból az utóbbi időben kimaradt.


Edzés a nyaralás alatt
Felmerül a kérdés, hogy kell-e ebben az időszakban edzeni, vagy ez csak a passzív pihenés ideje?
A válasz valószínűleg egyéni lesz… Vannak, akik szeretnek ilyenkor is aktívak, sportosak maradni -többségük életmódszerűen sportol és az edzés nem plusz, a mindennapjaik része, hozzátartozik jó közérzetükhöz. Ők valószínűleg bárhová mennek, megtalálják a lehetőséget erre.
Míg mások, akik csak alkalmanként sportolnak egészség-megőrzési céllal, valószínűleg inkább a pihenésre szavaznak.

Ha a mozgás mellett döntesz
Érdemes az utazás előtt utánanézni, hogy hol vannak közeli túraútvonalak, szabadtéri sportpályák. Ha ilyesmit választasz, élvezheted a természetet, új helyet fedezhetsz fel.
Saját sporteszközzel is készülhetsz rossz idő esetére, vagy, ha erősíteni szeretnél. Rengeteg olyat tálalsz, ami kis helyet foglal. Előre letölthetsz vezetett edzést is, ha inkább ezeket szereted.

Ha rendszeresen edzel, nincs okod aggódni akkor sem, ha a nyugodt pihenést választod. Pár edzésmentes nap nem lesz káros hatással sem egészségedre, sem az edzésben elért eredményeidre.
Élvezd a nyarat, úgy ahogy szeretnéd, pihenj, töltődj fel a lehető legjobban, gyűjts élményeket.
Ha közben pár apróságra figyelsz, nyár végén is szuper formában leszel.

Kassy

 

https://joletcsokor.blog.hu

Már a Youtube-on is megtalálsz! Az  itteniektől többnyire eltérő tartalommal várlak - 

JÓLÉTCSOKOR: https://www.youtube.com/channel/UCF5BB9WmGs-qWLct8FAK4Bw

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr3716624410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása