Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Öngondoskodás - őszi bőrápolás

2021. szeptember 06. - Jólétcsokor

Öngondoskodás - őszi kényeztető bőrápolás

 

oszi_ongondosk_tw.jpg
Bőrünk szerepe

Ebben az időszakban időjárás nagyon változékony és a napi hőingadozás akár 15-20 fok is lehet. Hamar sötétedik, néha lehangoló az esős, hideg idő - vonzóbb esténként kellemes fényeket gyújtani a lakásban, bekuckózni valamilyen meleg itallal és egy nekünk kedves elfoglaltsággal tölteni az időnket ahelyett, hogy kint maradnánk.

Relaxálás és kényeztetés
Ősszel többet kellene foglalkoznunk magunkkal és rendszeresen időt szakítanunk arra, ami örömöt okoz. Ez akár naponta változó program is lehet - egy jó könyv, hobbink, a meditáció, de egy kellemes jó meleg zuhany, majd egy gyors hidratáló krémezés, de ha több időd van, kezdheted egy kiadós arctisztítással, és kiegészítheted némi extra tápláló hajápolással. Ezek mind jó öngondoskodás alternatívák, amik feltöltenek és jókedvre hangolnak és napi aktuális érzeted szerint választhatsz, de akár tervezett rendszert, napirendet is követhetsz.

A nyirkos levegő és a hideg kiszárítja bőrt. Kellemetlen lehet a szél, az eső.
Frissülj fel
Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől és keltsd életre a bőröd - először tisztítsd meg, így megszabadulsz a  szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől.

Tisztíts és hidratálj
Az arcradírok és tápláló krémek gyors segítséget adnak, vagy egy lépésben - arcmaszk használatával, ami az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút is eltávolítja. Ez jót tesz különösen a városokban élőknek, ahol sok a por és szennyeződés a levegőben. A hidratált bőr fiatalosabb, üdébb hatást kelt.

Bőrünk szerepe
A bőrréteg egy pajzs, savköpenye véd a baktériumok, vírusok ellen. Védelem a sérülésekkel szemben is.
Antenna, ami reagál a környezeti hatásokra, hidegre, melegre, fájdalomra, simogatásra. Kapcsolat környezetünkkel, ami sok információt ad.
Raktározó funkcióval is bír - zsírt, vizet és tápanyagokat tárol - ezzel segítve egész testünk jó és egészséges működését.
Tükör is egyben, ami megmutatja a testi-lelki kiegyensúlyozottságunkat, vagy épp kiegyensúlyozatlanságunkat, ezzel felhívva a figyelmünket a zavarokra is. Amikor valaki jól érzi magát, egészséges, az a bőrén is látható,  nemcsak a hangulatán, az energiaszintjén.

Válaszd a számodra épp legmegfelelőbb öngondoskodási formát, töltődj fel és érezd magad jobban testileg-lelkileg.
Ha a bőrápolásra esik aktuális választásod, az biztosan jót fog tenni!

Kassy

https://joletcsokor.blog.hu

Már a Youtube-on is megtalálsz! Az  itteniektől többnyire eltérő tartalommal várlak - 

JÓLÉTCSOKOR:  https://www.youtube.com/channel/UCF5BB9WmGs-qWLct8FAK4Bw

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr1816675280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása