Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 5. rész

2020. január 13. - Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 5. rész

Légy idén sikeres, élvezd a fittebb, egészségesebb, vitálisabb élet előnyeit! 

A sorozatban végignézzük a gyakori fogyókúrában, étrendben elkövetett hibákat, amik nehezítik a váltást - illetve ezek kiküszöbölésére szolgáló gyors ötletek olvashatsz, hogy konkrét tervvel készülhess ezekre a helyzetekre. 

 

Kevés folyadékot fogyasztasz

 

Sokan azt hiszik, hogy fogytak, ha kevesebbet ittak és emiatt csökkent a súlyuk, pedig csak vizet veszít a szervezetük, ráadásul ezzel lassítják az anyagcseréjük és dehidrált állapotba kerülnek.

Tippek, hogy növelni tudd a folyadékbevitelt:


- Indítsd a napod egy nagy pohár folyadékkal - válassz ásványvizet, ebbe csavarhatsz kis citromot, vagy meleg citromos teát. 
- Próbálj ki turmixokat, zöldséges, gyümölcsös változatokat. (Jó kiinduló alap lehet a banán, fahéj, tej kombináció.) Kísérletezz, csak a fantáziád szab határt ezen a téren! Nem kell drága, "trendi szuperfoodokra"  gondolnod, válassz a nálunk elérhető, általad is ismert, megfizethető kategóriából. Használd kedvenceid, amiket egyébként is szeretsz! Gyümölcsökből a banán, narancs, alma, zöldségekből az uborka, paradicsom, cékla, répa jó kiinduló pont lehet. Ezeket fogyaszthatod magukban, vagy kiegészítheted tejjel, fahéjjal, ízesíthetsz gyömbérrel, különféle fűszerekkel, felturbózhatod őket különféle darált magokkal - lenmag, diófélék. Chia maggal készíthetsz pudingos változatot. Játssz kedved szerint az ízekkel! Kezd kipróbálásnyi mennyiséggel. Változtass naponta az összetételen - ezzel a módszerrel felfedezhetsz új ízeket és változatos tápanyagokhoz, vitaminokhoz, rostokhoz jut a szervezeted. 

- Teázz, készíts gyümölcsös vizet, használd fel a zöldségek főzővizét alapnak.

- Egyél többször levest. Ha egy jó meleg,  levessel indítasz, garantáltan eltelít.

- Használd ki a koffein előnyös hatásait. Kávézz, lehetőleg cukor nélkül, vagy édesítővel - ízestheted fahéjjal, kipróbálhatsz hozzá különféle tejeket. Lehetőleg mellőzd a tejszínhabot.

 

Ha kezdetben nehéz a rendszeres folyadékfogyasztásra figyelned, letölthetsz applikációt, ami rendszeresen figyelmeztet, hogy igyál. Később már hozzászoksz és érzed majd, hogy szomjas vagy, automatikussá válik..
Vigyél magaddal mindenhová italt! Lehet ez ásványvíz, tea, turmix - ha nálad van, biztosan el is fogyasztod. 

A következő részben a következnek a fontos vitaminok, mozgás tippek, valamint egy pro ötlettel is jövök!

Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4915911932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása