Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Életmódváltás - tévhitek felszámolása 2.rész - Az egészséges életmód drága

2020. január 23. - Jólétcsokor



Életmódváltás - tévhitek és hiedelmek felszámolása 2. Az egészséges életmód drága

Az az elképzelés tart visszaváltástól, hogy az egészséges életmód drága?
Jöjjenek az érveim, hogy miért nem! Lehet máshogy is csinálni!

 

Drága, vagyis nem éri meg az árát...

Az elején fontos tisztázni, hogy a dolgok pénzbe kerülnek, valamiért fizetni fogsz: az egészségedért, vagy a betegségedért. Költhetsz arra, hogy most egészséges ételeket egyél, esetleg kicsit drágábban, vagy később arra, hogy kezeld a kialakult betegségeid. Szerintem csak a rossz, megfontolatlan döntések drágák, ezeket kell kerülni.
A vásárlás során vond ki magad a marketing, a reklámok hatása alól! Kerüld az impulzus vásárlásokat, jóllakottan, listával menj, így biztosan nem veszel felesleges dolgokat. Magadra figyelve, tervezve, átgondoltan tudsz jó döntéseket hozni, amik szolgálják a célod és megfelelnek az igényeidnek és a pénztárcádnak egyaránt.

Hogyan jöhetsz ki jól, vagy jobban?

Átgondoltan, tervezve. Sokan, ha meghozzák a döntést, hogy változtatnak étkezési szokásaikon, akkor eszement költekezésbe kezdenek. Érdemes előbb végig gondolnod mik is azok az ételek, ízvilág, amiket valójában szeretsz, vagy van kedved megkóstolni. Ismeretlen, sose kóstolt termékből először egyszeri kóstolásra elegendő mennyiségét vegyél csak. Ami nem esik ebbe a kategóriába, hiába superfood, lehet nagyon egészséges, arra jelenleg nincs szükséged. Ha eleve nem szereted, vagy túl sokat halmozol fel belőle, akkor úgyis a kukában fog landolni. Ez drága!

Vedd figyelembe a rendelkezésedre álló anyagi keretet és gazdálkodj abból!

Ha jelenleg nem engedheted meg, felejtsd el a rendelést! Főzz magadnak - így biztosan tudod mi van benne! Nem feltétlenül szükséges a propagált és legdrágább alapanyagokat megvenned, válassz boltok saját márkás termékeiből - így jóval olcsóbban kijössz, mintha a nagy márkákat keresed kizárólag - megfigyelésem ezek szerint sokszor finomabbak is.

Akciók - ha pont szükséged is van rá, válaszd az olcsóbb, épp akciós változatot. Viszont kerüld az akciókat, ha nem szereted, van otthon elég, mert nem spórolsz meg vele annyit, hogy megérje rossz időzítéssel előre költened rá.
A boltok általános árfekvése elég eltérő. A ráfordítható keretedhez illő, neked legmegfelelőbb termékeket árusító üzletet válaszd. Költségcsökkentő és időtakarékos, ha egy-két hozzád és egymáshoz is relatív közel eső helyen vásárolsz csak.

Superfoodok reális áron, amiket az összes boltban egész évben megtalálsz: alma, narancs, cékla, káposzta és hagymafélék, savanyított termékek, magok, natúr joghurt, tojás, zsírszegény húsok. Ha több szénhidrátra van igényed: natúr búzadara, zabpehely. Ezeket kiegészítheted zacskós fűszerekkel, zöldfűszerekkel, natúr paradicsom szósszal. Keresd a szezonális termékeket. Ezekből rengeteg egészséges ételt, akár többféle verzióban is elkészíthetsz, elfogadható áron.

A folytatásban az időhiány kérdését fogom kibontani.
Készíts költségvetést, győződj meg magad is a fentiekről és nyugodtan vágj bele! Sok sikert!

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr5015911956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása