Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Változtasd meg a szokásaid és megváltozik az életed

2020. július 05. - Jólétcsokor

Szokások hatalma

 

Ha változtatsz a szokásaidon, az életed is át fog alakulni. Pár javaslat következik, amik bevezetésével jelentősen változtatni tudsz azon, ahogy érzed magad és azon, hogy haladsz a céljaid felé.

Ne költsd többet, mint amennyit keresel
Nagyon jellemző a mai fogyasztói kultúrára, sokakra, hogy meg sem keresett pénzt költenek.
Érdemes átgondolni, hogy ez a dolog valójában hátráltat, mivel közben egy látszat életszínvonal tartasz fel, kifelé élsz és felelsz meg, ami bár jól mutathat bizonyos körökben, de valójában stressz és szorongásfokozó számodra, hogy miképp tudod majd visszafizetni a megfelelés árát.

Bőségben élni és gazdagnak látszani nem ugyanaz!
A kirakat élettel együtt jár, hogy mutogatod milyen új cuccot, eszközt vettél. Ez másoknak szól, legtöbbször nem is a  vágyad, igényeidet szolgálja ki, sokszor csak azért vesszük, mert másnak is van. Fontos megérteni, hogy a te boldogságod, önbecsülésed nem ettől függ! Nem kell másnak élned, másnak bizonyítani. Az hozza el a valódi örömet, önazonosságot és a jobb életminőséget, ha te a saját igényeidet elégíted ki és a saját céljaid irányába haladsz.
Ha lecsökkented a feleslegesen elköltött összeget, boldogabb lehetsz, mintha kifele élsz és másoknak bizonyítod, hogy neked is van valami, te is meg tudod venni az új telefont, 12. cipőt. Bár alacsonyabb élet-színvonalon, gyűjtve, akkor megszerezheted azokat a dolgokat, amire te vágysz igazából.

Kapcsolatok fontossága
A negatív, lehúzó barátok, a negatív egyéb társadalmi kapcsolatok negatív hatással vannak rád! A folyamatos panaszkodás, az energiavámpírok hatására, te is ilyenné válhatsz, vagy ha nem, akkor is gátolnak a haladásban. Kényelmesebb panaszkodni, másra hárítani a felelősséget és áldozatként viselkedni, mintha felelősséget vállalnál!  Kerüld, vagy erre egyéb okokból nincs lehetőség, csökkentsd, rövidítsd a találkozásokat azokkal az emberekkel, akik folyamatosan negatívak és törekedj arra, hogy te magad minél pozitívabb légy.

Időbeosztás - kontrolláld a pihenés és szórakozás idejét
Igaz, hogy szükség van ezekre, de érdemes figyelni az arányokra. Ha túl sok időt szánsz ezekre, a hosszútávú céljaid rovására mehet. Lehetséges, hogy vissza kell venned ahhoz, hogy haladj. Ezekért érdemes áldozatot hozni, lemondani! Hiszen az igazi öröm nem a 12.ik ugyanolyan buli a hónapban, hanem, az hogy haladsz a célod felé! Az el nem költött összegből megveheted, amit szeretnél - nem kell hitel, vagy a bulival, a sokadik napi sorozattal, vagy játékkal nem töltött időben elérheted azt, amire egyébként "nem jut időd, energiád".

Kifogást keresni könnyebb
Könnyű arra hivatkozni, hogy mit miért ne csináljunk, okot találni nagyon hamar lehet! Érdemes megtörni ezt a szokást és elhagyni a komfortzónát. Ahelyett, hogy elkezdenél azon gondolkodni, hogy miért lehetetlen, nehéz és nem megvalósítható a jelen helyzetben az dolog. Inkább kezd csinálni! Mindegy a körülmény, tedd meg. Ha tényleg akarod, felejtsd el, hogy arra hivatkozva, hogy nincs valami, vagy ez a valami épp van nem engedi meg, hogy haladj és elérd a célod.

Lépj ki az áldozatszerepből
Tény, hogy vannak nehézségek. Mindenkivel történnek rossz dolgok, traumatikus események és a családban a szokások által megismerünk egy bizonyos - nem mindig működő - programozást. Viszont a te felelősséged a mostban van!  Lépj ki, lépj túl ezeken és tanulj belőlük.
Az áldozat kultúra különösen jellemzi a mai világot. Jóval könnyebb szenvedő áldozatként viselkedni, mint felelősséget vállalni. Ha felelősen teszel a dolgaidért, elkezdesz haladni a céljaid felé, akkor megszűnik az az érzeted, hogy a sors, vagy mások hatnak kizárólag az életedre. Vedd kezedbe az irányítást!

Az egészség fontos!
Ha nem szánsz rá, akkor majd küldhetsz a betegségedre! Fontos a munka, a célok, a karrier - viszont egészséged csak egy van, nem pótolható! Ha folyamatos alváshiányban szenvedsz, függőségeid vannak, egészségtelen ételeket eszel, akkor hiába az anyagiak, a siker és a jó állás, ha 10-15 év múlva ott állsz majd kiégetten és betegen. Hiába szerzel meg időközben mindet, amit akartál, betegen igazán mégsem fogod tudni élvezni! Törekedj az egyensúlyra, egy intenzívebb időszak után, töltődj fel.

Ha fokozatosan elkezded formálni a hozzáállásod, rövidesen érezni fogod a pozitív változásokat. Érdemes mihamarabb belevágnod, hogy élvezhesd a sikert.

Örömteli változtatást!

Kassy

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr1215982600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása