Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Elégedettség, boldogság Magyaroszágon

2020. szeptember 11. - Jólétcsokor

Mi teszi boldoggá a magyarokat?

 

Az előző témához kapcsolódva vajon mi a helyzet hazánkban?
Az északi országok lakóival ellentétben, csak a magyarok hozzávetőleg fele vallja magát boldognak. A többség inkább pesszimista a jövőt illetően, vagy egyenesen negatív várakozásokkal van a jövőjét illetően. Tippek, amikkel változtathatunk, tehetünk azért, hogy elégedettebb és teljesebb életet élhessünk: részletek.


Mik azok az apróságok, amik a mindennapokban felvidítanak, örömmel töltenek el és mosolyt csalnak az arcunkra?

Ezek közül a többség elsőként a családot említi, az együtt töltött időt, találkozásokat, a beszélgetéseket, utazásokat, étkezéseket, a közös dolgokat, amik megnevettetnek.

Ha kapunk, megveszünk magunknak, vagy elérünk valamit. A válaszokból kitűnik, hogy elsősorban a közös élmények, alkalmak dominálnak, de hasonlóan örömet jelentenek az értékes, különleges ajándékok, vagy a nyeremények - függetlenül attól, hogy mi maga a nyeremény. A barátok, ismerősök, a társasági élet mellett még a természetben szerzett élmények szerepelnek.

A nőknél inkább a közös pillanatok, a férfiaknál pedig a gyakorlatibb dolgok, tárgyak, ajándékok, nyeremények jelentik az örömet, a személyes élmények mellett.


Korosztályonkén is változik, hogy mi tesz minket boldoggá
.

A 20-asoknál a baráti, társas kapcsolatok, a közös élmények dominálnak, az idősebbeknél a inkább a családi alkalmak jelentik az örömforrást.

Minden életkorban fontosak a kisebb kedvességek, amikor törődünk a másikkal, kifejezzük szeretetünket.

A kutatók megállapították,hogy a váratlan helyzetek, amikor nem számítunk valamire, nincsenek előzetes elképzeléseink a dolgok kimenetelével kapcsolatban, könnyebben éljük meg az eseményeket önmaguk tökéletességében, mint amikor már előre készülünk rá és álmodozunk róla.

Ez előző részben apró tippeket olvashattok, amikkel változásokat indíthatunk életünkben. Törekedjünk rá, hogy boldogságuk érdekében ezeket az örömokozó apróságokat rendszeresen mindennapjaink részévé tegyük, azért hogy az északi országok társadalmához hasonlóan boldogabb és teljes életet tudjunk élni.

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr9516197624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása