Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Használd ki a nyár lehetőségei

2020. október 24. - Jólétcsokor

A nyár a kánikula mellett  számos pozitív hatással is bír - használd ki ezeket, élvezd ki az évszak 

 

Igyekezz több időt a szabadban tölteni és használd ki a napsütés előnyeit
Mértékkel a napsugárzás jót tesz! Nemcsak a D vitamin termelést segíti, de gyulladáscsökkentő hatással is bír és hozzájárul a fogyáshoz is. Megfigyelték, hogy, ha a reggeli napsütésben kint mozogsz, kevésbé leszel éhes a nap folyamán, ráadásul optikailag is "fogyasztó" a barnább bőrszín. A napsütéses idő - ha nincs túl meleg - hangulatodra is pozitív hatást gyakorol.

Ételválasztás
Emellett általános megfigyelés, hogy a nyári időszakban könnyebb ételeket kívánunk. Érdemes könnyű gyümölcsös, zöldséges leveseket, salátákat és zsírszegény fehérjeforrásokat kombinálni. Ezek rengeteg verzióban, különféle ízesítésekkel, akár hidegen, vagy melegen is készíthetők. 
Mindenképp jót fog tenni az alakodnak, közérzetednek, ha kiiktatod a cukrot, a zsíros ételeket, lisztet és a nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmazó összetevőket. A kánikulában az ételek meleg változatát cseréd langyos, netán hideg verzióra. Ha ennél is hidegebb dologra vágysz, egyszerűen készíthetsz hűsítőket, salátát, levest gyümölcsökből, zöldségekből - akár vízzel, vagy tejjel, natúr joghurttal, túróval pár egyszerű ízesítővel. Cukor helyett válassz fahéjat, vaníliát, citromot, kávét, kakaó port, esetleg - ha nem elég számodra a gyümölcsök íze, édessége - használhatsz édesítőt. A felfrissüléshez pár jégkocka is hozzáadhat. Készíthetsz otthon egészséges cukormentes fagyit, az ízlésednek épp megfelelő gyümölccsel. 

A gyümölcsök ilyenkor rengeteg tápanyagot, vitamint tartalmaznak
Fogyaszd az idénygyümölcsöket és zöldségeket - ezekhez ilyenkor ráadásul olcsóbban juthatsz, ha nincs saját kerted. Így kiegészítők nélkül, természetes forrásból juthatsz ezekhez. Magas A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamin tartalmúak, erősítik az immunrendszert, jó antioxidáns források és magas a víztartalmuk - így kevesebb energia bevitel mellet okoznak teltség érzést. Megfelelő kombinációban hozzá fognak járulni a fogyáshoz is.

Élvezd ki az évszak kincseit, töltődj egészségesen.
Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr2916262614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása