Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Siker = megfelelő gondolatok és szokások

Öngondoskodás, jól lét érzés

2021. május 18. - Jólétcsokor

Siker = megfelelő gondolatok és szokások

siker_jollet_tw.jpg 

Öngondoskodás, jól lét érzés

 
Az öröm, a harmonikus boldogság felemelő tud lenni! Ismerjed ezt a sugárzóan feldobott állapotot, a felfokozott lelkesedés érzését. De tudod, tapasztalhatod, hogy korántsem állandó...

 Hogyan tudsz újra visszatérni ide?
Az érzés, az állapot elérése, tanulható. Ha figyelsz magadra, sokat tehetsz azért, hogy egyre többször legyél ebben az áramló, harmonikus, jóérzésű állapotban. Hogy hamarabb vissza tudj térni a jóérzésű pillanatokhoz, az örömhöz, a motivált, konstruktív, tervező - megvalósító állapotba.

Mit tehetsz, ha valamilyen hirtelen változás, stresszhelyzet, konfliktus merül fel?

Pozitív gondolkodás
Sokan félreértik és azt hiszik, hogy a gondok problémák ellapozását jelenti. Ha nem vesznek ezekről tudomást, akkor meg is oldódnak. Ez nincs így! Ez a hozzáállás inkább káros.
Viszont, ha hagyod magadnak megélni ezeket a negatív pillanatokat és levonod a következtetést, tanulsz belőle, akkor valóban tovább tudsz lépni. Nem őrlődsz hosszasan rajta. Változtass és a dolgok javulni kezdenek, és a hangulatod is. Ez lesz a valódi pozitív érzés, nem pedig az, ha nem veszel tudomást a nehézségekről.

Képességek, amiket fejleszthetsz, hogy gyorsan visszakerülj a harmonikus állapotba:

Ellenállóképesség és alkalmazkodóképesség, hogy visszatalálj a jó érzéshez. Számodra kedves dolgok, meditáció, vagy bármilyen tevékenység, ami visszahangol a pozitív érzésekhez. Ha valami nem úgy alakul, ahogy tervezted, akkor keresd azt, hogy hogyan lehet ez mégis jobb annál, mint ami az eredeti elképzelésed volt és hogy hozhatod ki ebből a helyzetből legtöbbet. Milyen új lehetőségeket nyit meg ez a verzió. Felejtsd el, hogy mi lett volna!  Ne rágódj azon, ami már nem fog megvalósulni.

Tudatos jelenlét a pillanatban. Azt éld meg, amit ott és akkor lehet. Ne azon gondolkodj, hogy mi volt, vagy mi lesz. Élvezd a pillanat jelentőségé ahelyett, hogy egy esetleges jövőbeli problémát akarnál megoldani, vagy egy múltbeli nehézségen rágódsz. A pillanatot igyekezz kiélvezni.

A pozitív kimenetek keresése
Képzeld el a lehető legjobb kimenetelt, azt hogy az emberek pozitívan viszonyulnak hozzád és eléred a célod. A téged körülvevő emberekben ne a negatívumokat és a hiányosságokat keresd, hanem azt, amiben ők különlegesek és olyat mutatnak neked, ami igazán értékes. Ezáltal máshogy tudsz rájuk tekinteni és ők is pozitívabban fognak viszonyulni hozzád.

Együttérzés, nagylelkűség és jóindulat
Oszd meg másokkal azt, amit értékesnek tartasz és számodra fontos. Megfigyelheted majd, hogy ők is hasonlóan fognak viszonyulni hozzád.

Alkoss valamit. Légy kreatív, hozz létre valamit, ami szép és tetszik neked.

Oszd meg, amit tanultál
Ne az legyen a cél, hogy a másik adjon neked (cserébe) valamit érte, hanem azért tedd, mert benned jó érzés kelt megosztani tudásod, hogy átadod azt, amit hasznosnak, értékesnek tartasz és mások is profitálhassanak ebből, majd közösen örülhessetek a sikernek.

Érezd jól magad és élvezd a tevékenységed során keletkező visszaverődéseket, amik visszatöltenek, tovább lelkesítenek.

 

Kassy

 

 

 

Már a Youtube-on is megtalálsz! Az  itteniektől többnyire eltérő tartalmmal várlak: JÓLÉTCSOKOR: https://www.youtube.com/channel/UCF5BB9WmGs-qWLct8FAK4Bw és olvashatsz még:

https://joletcsokor.blog.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr8516564158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása