Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Új év új kezdet? Miért ne! 3. rész

2020. január 03. - Jólétcsokor

 

Új év új kezdet? Miért ne! Vágj bele! Segítek!

Folytatódik a sorozat, ismét egyszerű, könnyen kivitelezhető ötletekkel jövök, melyekkel könnyebbé és hatékonyabbá teheted az életmódváltást, hogy biztos elérd célod és akár 1 hét alatt eredményeket érhess el, miközben javulni fog a közérzeted, és a súlyod is csökken.

Hagyd ki a cukrot!
Csökkentsd a folyékony kalóriák bevitelét. Sokan csak megszokásból pakolják a cukrot italaikba. Próbáld ki a dolgok ízét önmagában újra, hátha nincs is szükséged plusz cukorra. Kísérletezz, játssz a hőfokkal.
Ízesíts más módon, használj fahéjat, vaníliát, citromot italaidba, próbálj ki új fűszereket. Ha mégis úgy érzed, hogy használnod kell valamilyen édesítőt, akkor a fehér cukrot cseréld le, kísérletezz egészségesebb alternatívákkal. Cukros italok fogyasztását folyamatosan próbáld csökkenteni és ásványvízzel, teával helyettesíteni.
Ha úgy érzed szomjas vagy, ne cukros italt válassz, hanem ásványvizet.
Miért jó ez, hogy hat rád? Új ízeket fedezhetsz fel miközben kevesebb kalóriát viszel be. Ezáltal csökkented a visszatérő éhséget, sóvárgást okozó vércukorszint ingadozást, a hangulatváltozásokat és az energiaszint visszaesését.

Pár apró változtatással már jelentős eredményt érhetsz el - ha elhagyod a cukrot, a fehér lisztet, vagy, ha erre még nem vagy kész, egészségesebb alternatívára váltasz és csökkented ezek fogyasztását már számottevően csökkenteni tudod a kalóriabevitelt.
Holnap újabb tippekkel várlak - sok sikert a kísérletezéshez!

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr8515911912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása