Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Új év új kezdet? Miért ne! 4. rész

2020. január 04. - Jólétcsokor

Új év új kezdet? Miért ne!

Vágj bele! Segítek!

A sorozat mai részében újabb könnyen kivitelezhető ötleteket találsz, melyekkel könnyebbé és hatékonyabbá teheted az életmódváltást, hogy idén elérd célod és akár 1 hét alatt látható, mérhető eredményeket érhess el, miközben javul  a közérzeted is.

Növeld a zöldségek mennyiségét és fogyassz több gyümölcsöt! A zöldségek, gyümölcsök közös jellemzője, hogy értékes anyagokkal, vitaminokkal, rostokkal látják el a szervezeted. Jó terítő hatással bírnak, viszont kalóriatartalmuk relatív alacsony. A gyümölcsök ráadásul ízesítésre is kiválók, amit sokan nem használnak ki. Fogyassz minden étkezés mellé valamilyen formában zöldséget, gyümölcsöt kezdésnek - telítő hatásuk miatt kevesebb kalóriadús ételt fogsz kívánni.
Reggelit kezd valamilyen gyümölccsel, ebéd előtt fogyassz el egy salátát, a vacsora kötetét cserélt zöldségre.
Köztes étkezést is kiválthatsz velük, gyors, egészséges, könnyen beszerezhető és szállítható nass-alternatívát jelentenek a péksütemény, szendvics, édesség helyett.
Cseréld le a köretet! Kísérletezz hasonló ízvilágú, de egészségesebb alternatívákkal.
Próbálj ki egészségesebb elkészítési módot. Egy részét helyettesítsd, vagy cseréld egészében nyers salátára, párolt zöldségre.
A zöldségeket csempészd be minden étkezésedbe, de akár kenyér, zsemle helyett szendvicsalapnak is használhatsz uborkát, cukkinit,  almát, vagy salátalevelet, ezek közé tedd, ami a szendvicsbe kerülne. Köretnek igen változatosan készítheted őket, próbáld ki a cukkinispagettit, a karfiolrizst, vagy az almás káposztát.
A gyümölcsöket fogyaszthatod zöldségekkel keverve, vagy magukban húsok mellé köretnek - A máj, csirke, pulyka mellé tehetsz almát, narancsot, de utóbbiak mellé próbálkozhatsz meggyel is. Készíthetsz saját gyümölcsjoghurtot és különlegesebbé teheted velük salátáid, de kiválóak szendvics alapnak is.
Tarts otthon, táskádban, munkahelyeden gyümölcsöket arra az esetre, ha hirtelen megkívánnál valamit, válassz egyet. Bármikor fogyasztod, jobb választás, mint ha egy szénhidrátban gazdag, cukrozott péksüteményt, vagy más édességet ennél.
Fogyassz minden étkezés mellé valamilyen formában zöldséget, gyümölcsöt kezdésnek - telítő hatásuk miatt kevesebb kalóriadús ételt fogsz kívánni. Reggelit kezd valamilyen gyümölccsel, ebéd előtt fogyassz el egy salátát, a vacsora kötetét cserélt zöldségre.
Ha komolyabb kihívásra is nyitott vagy, próbáld ki a zöldség, vagy gyümölcs napot.
Holnap ismét új ötletekkel  jövök  a fehérjefogyasztással kapcsolatban.
Kassy
 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr7615911914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása