Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Új év új kezdet? Miért ne! 5. rész

2020. január 05. - Jólétcsokor

Új év új kezdet? Miért ne!

Vágj bele! Segítek!

  Az első sorozatom záró részében ismét új, egyszerűen kivitelezhető ötletekkel jövök, melyekkel könnyebbé és hatékonyabbá teheted az életmódváltást, hogy idén biztos elérd célod!

Fogyassz több fehérjét! Egyél több joghurtot, kefirt, csirkét, pulykát, tojást, halat.
A szénhidrátok, cukrok helyett fogyassz zöldségeket köretként, édességnek gyümölcsöt, csonthéjasokat.
Ezek hasznos tápanyagokkal látnak el, hosszabban emésztődnek, így később éhezel meg és elkerül az ebéd utáni kajakóma, mivel kevésbé fog ingadozni a vércukor szinted.
Ha megoldható, készítsd magad ételeid, így pontosan fogod tudni, hogy mit is eszel. Válassz egyszerű alapanyagokat, amik felismerhetők. Kerüld a feldolgozott összetevőket, a gyári kész ételeket, a fogyasztásra kész termékeket - ezek rengeteg felesleges cukrot, sót, mesterséges adalékot tartalmaznak.
Használj kevesebb olajat, hagyd ki a töltött, rántott ételeket. A panírozás helyett párolj, grillezz. Bátran fűszerezz, használj saját készítésű szószokat a sokszor nehéz bolti öntetek helyett. A kalóriadús változatot cseréld zöld-fűszeres, natúr joghurt alapú verzióra, ezeket igény szerint kedvedre alakíthatod. Édességként készíts saját gyümölcsjoghurtot, natúr joghurt és kedvenc gyümölcsöd felhasználásával, fahéjas párolt almát, amit kis kakaóval szórhatsz. Reggelire, vagy válassz tojásos ételt - ezt rengeteg módon elkészítheted. Kombináld zöldségekkel, hogy laktatóbb legyen. Összedobhatsz egy gyors salátát, ha összedarabolod kedvenc zöldségeid, vagy egy kész salátakeveréket használsz alapul, amibe egy tonhal konzervet keversz.

Ne drasztikus megszorításokkal járó kúrában gondolkodj, hanem hosszútávon tartható új, egészségesebb életmódban, apró lépésekben bevezetett változtatásokkal. A túlsúlyod sem pár nap alatt jött létre, így nem várhatod, hogy pár nap alatt eltűnjön. Ezért javaslom, hogy fokozatosan vezesd be az ötleteket és légy közben toleráns magaddal, ha valami félresikerült. Így könnyebb hozzászokni az apró változásokhoz, könnyebben fogod tudni tartani az új étrendet.
Kitartás! Ne add fel, ha valami mégsem az eredeti terv szerint alakult és nem sikerült tartani magad az elhatározásodhoz. Csak haladj tovább a célod felé! Vedd komolyan annyira magad, hogy nem dobod félre eddigi erőfeszítéseid egyetlen hiba miatt. Semmi nincs veszve, hisz kezdetben természetes, hogy dolgoznak benned az erőteljes megszokások. Ne hibáztasd magad!

Ezzel az első sorozat végére értünk. De hamarosan további kiegészítő tippek, segítő ötletek érkeznek. Látogass vissza!
Sok sikert kívánok Neked terved megvalósításához!

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr5715911916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása