Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Maradj erős, hatékony és szabad!

2021. május 10. - Jólétcsokor

Változások és konfliktusok? Hogyan kezeld eredményesen, hatékonyan és stresszmentesen a folyamatosan változó helyzeteket 

 

Maradj erős, hatékony és szabad!

Betegség, stressz, változások és különféle konfliktusok, helyzetek jönnek az életünkben. Ha nyugodt tudsz maradni, a dolgokat tárgyilagosan szemlélni, nem pedig érzelmeiden keresztül, meghatározódva, akkor tudod kezelni a helyzeteket és gördülékenyen meg tudod oldani a problémákat.

Ne nagyítsd fel
a dolgokat. Lépj hátrébb és igyekezz a valós helyzetet látni, bele-, hozzáképzelt részletek, túlzások nélkül. Korántsem biztos, hogy személyes értelmezéseid valamelyike áll a háttérben.
Légy türelmes, várj egy kicsit. Figyelj - nem kell azonnal dönteni, reagálni. Igyekezz átlátni a lényeget és a probléma helyett a megoldásra koncentrálni. Ha valóban probléma van... Megeshet, hogy csak egy rossz megfogalmazással, vagy félreértelmezéssel van dolgod, netán csak egy kis idő kell, hogy működjenek az elképzeléseid.
Ha konfliktus merül fel sose a másik személyét, őt minősítsd, hanem beszélj a tetteiről, oszd meg a véleményed, hogy mit csinálhatna máshogy. A nézetkülönbséget ne egy harmadik személy előtt akard kezelni! Ez csak elmélyíti az ellenérzéseket. Azzal beszélj, akivel gondod van.
Ha valami változik és elsőre úgy érzed, hogy ez rád nézve negatív hatású, de mások döntésén múlik, vagy megtörtént, akkor nem tudsz változtatni rajta. Fogadd el a helyzetet. Ne őrlődj. Felesleges latolgatni, hogy mi lett volna... Annál hamarabb tudsz megoldást, új utakat találni, konstruktívan továbblépni és jobban érezni magad.

A változásokat lehetőségként szemléld. Ezek szükségszerűek, nem jók, vagy rosszak. Egészen addig, míg nem kezdesz úgy gondolni rájuk. Ne a hiányt, elvesztett lehetőséget lásd hanem, hogy miként lehet jobb és előnyösebb számodra ez az új helyzet. Keresd mindig a helyzet pozitív oldalát, hogy milyen új lehetőséget nyit meg neked az új verzió.

Különböző helyzetek lehetőségeket adnak neked önmagad felfedezésére, a tanulásra. Ha esetleg nem sikerül valami, akkor ne kudarcként tekints rá, hanem fejlődés, tanulási lehetőségként. Tanulj a hibákból, új utakat keresel és tapasztalatot szerzel.

Minden új helyzet kihívás elé állít. Ha sikerül megoldanod, magabiztosabb leszel és egy idő után már magadtól keresed a fejlődés, a változás, a változtatás útjait.
A helyzet után gondold végig mit csinálhattál volna jobban, amin legközelebb változtatni akarsz. Hasznos azt is összeírnod, hogy mit csinált jobban a másik, amit átvehetnél tőle, hogy fejlődj.

Ha úgy érzed, hogy már semmilyen módon nem tudod, kezelni helyzeted, kérj segítséget! Együtt, egymást támogatva könnyebb lesz megoldani. Egy külső szemlélő más nézőpontot mutat neked, amellett, hogy más tapasztalatai vannak.
Ha az új helyzet komoly problémát jelent neked, akkor gondold végig, hogy személyiséged, egyéniséged mely részére van hatással ez a változás. Hogy mi okozza a negatív érzelmet, a blokkot, a gátlást amit felhozott az szituáció. Rólad szól!

Tanuld meg irányítani, kezelni az érzelmeidet és ne ezek szerint reagálj. Rendezd a gondolataid, kerülj újra harmóniába. Az összhang megtalálása nagyon fontos ahhoz, hogy haladni tudj.
Idővel, ahogy gyakorolsz, ha figyeled a jeleket, már előre felismered ezeket és készülni tudsz új megoldásokkal, változtatásokkal.

Sok sikert!

Kassy

 

Már a Youtube-on is megtalálsz! Az  itteniektől többnyire eltérő tartalmmal várlak - 

JÓLÉTCSOKOR: https://www.youtube.com/channel/UCF5BB9WmGs-qWLct8FAK4Bw és

https://joletcsokor.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr8916519774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása