Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

2020 - hogyan tovább?

2020. január 06. - Jólétcsokor

 

Belevágtál az életmódváltásba? Felmerülhet benned, hogy hogyhogy eddig nem esett szó a mozgásról.

Ha kipróbáltál néhányat étrend-javaslataim közül, akkor mostanra frissebbnek és energikusabbnak érezheted magad. Talán motiváltnak arra, hogy belevágj a mozgásba, még akkor is ha esetleg ez eddig egyáltalán nem volt az életed része. Ha korábban mozogtál már, esetleg rendszeresen sportoltál, akkor könnyebb dolgod lesz visszatérni. Viszont, ha most, idősebb korban kezdesz neki, akkor mindenképpen lassabb tempót javaslok.

Megfigyelhető, hogy év elején mindenki nagyon motivált, elszánt, óriási lendülettel belekezd valamilyen sportba, edzésbe, majd a legtöbben már az első hónapban feladják. Az ennél kitartóbbak akár az első negyedév végéig is folytatják. Hogy te ne járj így, javaslom, hogy gondolkodj hosszútávon! Inkább apró lépésekkel haladj! Légy türelmes magaddal , fokozatosan szoktasd hozzá magad, izmaid a mozgáshoz, az új terheléshez. Nincs sok értelme annak, hogy egy-két napig lerohansz egy edzőterembe, vagy széthajtod magad otthon valamilyen videóra, majd mikor már az izomláztól meg sem tudsz mozdulni, feladod az egészet.
Foglalkozz vele naponta, de rövidebb időben, vagy szánj rá heti egy-két alkalommal egy órát.
Hagyj időt izmaidnak a regenerálódásra.

Fokozatosan növeld az intenzitást. Hosszútávon így jobb eredményt fogsz elérni, mintha pár hét után abbahagyod, vagy összeszedsz egy komolyabb sérülést.

Ha kedvet érzel hozzá, hajrá! Gondold végig mit csinálnál szívesen, milyen lehetőségeid vannak időben, felszerelésben és anyagilag. Pattanj bringára, Keress egy sportcipőt és kezdj futni!  Sétálj egy nagyot és nézz körül a közeledben milyen sportlehetőségek vannak. Ha eddig semmit nem csináltál, ez kezdetnek bőven elég. Csak kezdj el mozogni, idővel alakulni fog mihez érzel kedvet, affinitást. Kezd még ma!

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr3215911918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása