Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Ne add fel! Válts!

2020. január 07. - Jólétcsokor

Ne add fel! Válts!

Ha idén ismét megfogadtad, hogy újra belekezdesz, változtatni fogsz az életmódodon, akkor az elmúlt években már szembesülhettél azzal, hogy az életmódváltás sok nehézséggel jár, végül megoldások, terv híján esetleg idő előtt feladtad.

Sok év eleji a fogadalom elég ködös és álomszerű, például: Idén lefogyok. De... mikorra? mennyit? hogyan? miért? Hogy idén valóban elérd a célod, változtass megfogalmazáson! Legyen reális, konkrét, mérhető a kitűzött célod! Nem valószínű, hogy sikerül teljesen lefogyni egy hónap alatt, hacsak nem pár kilós a felesleg. Viszont mondhatod, hogy tavaszra, április végére leadsz 10 kilót. Legyen a kitűzött cél elérhető! Tervezz, dolgozd ki a lépéseket, gondold ki min kell változtatnod,mit hogy tudsz megoldani. Ha van terved felkészültebben állsz a különböző helyzetek előtt. Legyen határidőd, hogy mikorra valósított meg a kitűzött célt és adj magadnak jutalmat, ha elérsz egy fontos állomásra.Hogy idén ne kelljen feladnod, inkább módosíts a terven, pontosíts! Tervezz be részcélokat, állomásokat. Így könnyebben maradsz motivált, hogy kitarts a nehézségek ellenére is. Gondold végig mi a valódi személyes motivációd, amiért erre vágysz! Amikor úgy érzed, hogy nem bírod, gondolj erre! Javaslom, ne csak a kilókkal foglalkozz, hanem legyen az egészség, fittség, vitalitás, jó közérzet a fő célod, a súly pedig csak egy másodlagos szám. Ugyanis ideális súllyal is lehetsz beteg, gyenge és élhetsz egészségtelen életmódot. Ha szükséges az irányváltás, tedd meg mihamarabb, hogy idén valóban elérd a célod, büszke lehess magadra! Ha van kedved, oszd meg tapasztalataid.

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr5015911920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása