Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Anyagcsere pörgető tippek trükkök

2020. január 08. - Jólétcsokor

 

Anyagcsere pörgető tippek-trükkök

A súlyfelesleg hátterében lelassult anyagcsere, a testben felhalmozódott folyadék áll. Könnyíts magadon! Próbáld ki a következő tippeket néhány napon át és figyeld milyen hatással vannak a szervezetre, közérzetedre.

Fogyassz több kalóriamentes folyadékot! Ha megiszol egy pohár ásványvizet az étkezés előtt, ez némileg eltelít, ezért kevesebbet fogsz enni, de segíti az emésztési és anyagcsere folyamatot is. Hagyd ki a sót, cukrot, fehér lisztet tartalmazó élelmiszereket! Ezek rengeteg vizet kötnek meg a szervezetben, ha rendszeresen, fogyasztod ezeket, teltebbnek, nehezebbek érzed magad.
Egyél több zöldséget és gyümölcsöt! Ezek felgyorsítják az anyagcsere folyamatokat és előnyösen befolyásolják az emésztést.
Fűszerezz! Próbálj ki új fűszereket a szokásos, só helyett. Használj csilit, borsot, gyömbért, fahéjat, citromot. Készítsd magad a szószokat és önteteket -ezekhez remek alap a natúr paradicsomszósz, vagy joghurt. Tetszőlegesen válogathatsz fűszereket, ezzel is feldobhatod az esetleg unalmasnak tűnő saláta-csirke kombinációt, így naponta változatos módon fogyaszthatsz egészségesebb ételt.
Mozgasd át magad! Ha eddig nem mozogtál egyáltalán, nem kell egyből egyórás kardió edzésre rohanni. Ha ülőmunkát végzel, vagy bár nem kell ülnöd, mégis relatív hosszú időt kényszerülsz tölteni egy-egy pózban, akkor nap közben felfrissít, ha rendszeresen felállsz, sétálsz egyet, átmozgatod magad, lépcsőzz, végezz pár körzést, hajlítást, nyújtást. Ha teheted, sétálj egyet  kint ebédidőben. Amennyiben erre nincs módod, nyiss ablakot, végezz mély légzéseke, miközben átmozgatod magad.
Kezdj edzeni! Ennek hatására nemcsak formásodsz és növekszik állóképességed, hanem segít kikapcsolódni, töltődni is. Felfrissít, feltölt, lendületet ad a nap további részének, éjszaka pedig jobban az alszol. Ha ennél aktívabb az életmódod és már edzel, iktass be pörgősebb részeket, ahol megnöveled az intenzitást.
Próbálj ki más, a megszokottól eltérő mozgásformát, ez más terhelést fog adni testednek. +
Próbálj ki új dolgokat!
Ha kedvet érzel, keress néhány egyszerűbb jógapózt, vagy válassz egy meditációt, ahol irányítod a légzésed. Az új dolgok felfedezése lendületet ad, tapasztalatot szerzel. Ne aggódj, ha esetleg valami nem jön be, próbálkozz nyugodtan újabb és újabb dolgokkal míg megtalálod az utad!

Sok sikert a felfedezéshez!

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr3815911922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása