Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 4. rész

2020. január 12. - Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 4. rész

Folytatódik a sorozat a sokan által, sokszor elkövetett hibákkal – tanulj a ezekből, készülj fel, hogy élvezhesd a sikert! Segítek, hogy konkrét terved  legyen ezekre a helyzetekre. 

 

Keveset alszol, nem pihened ki magad.

 

A nehezen emészthető, túl zsíros, fűszeres vacsi után, teli hassal forgolódsz csak. Nem lesz igazán pihentető az alvás, ha még az emésztési fázisban vagy, ezért időzítsd a nagyobb energiabevitelt korábbra, a nap aktívabb időszakára. Lehetőleg lefekvés előtt 3-4 órával fejezd 

Keveset alszol, nem pihened ki magad.be a vacsorát. Lehetőség szerint ne fogyassz alkoholt.

 

Teremts pihentető körülményeket.

Megfelelő ágy, párna és hőmérséklet szükséges, szellőztess lefekvés előtt. Igyekezz csökkenteni a zajforrásokat.

 

Sötétben pihenj, hacsak meg tudod oldani, ezzel támogatod hormonális folyamataid.

A lefekvés előtti órákban már ne a munkával, hanem pihentető, szórakoztató, lazító dolgokkal foglalkozz csak.

 

Hangolódj rá lefekvésre. Lehetőség szerint került a telefonos, számítógépes böngészést. Alakíts ki olyan szokásokat, amikből a szervezeted tudja, hogy a pihenés fog következni.

 

Ha délután fáradtnak érzed magad, pihenj le kicsit - 20-30 perc hihetetlenül feltölt! Így biztosan bírni fogod energiával a nap hátrelévő részét.

 

Iktass be edzést délutánra, esetleg reggelre! Ha eddig nem mozogtál, kezdheted például egy intenzív sétával, laza kocogással, vagy egyszerű jógagyakorlatokkal és a neten rengeteg kedvedre való fitneszvideót találhatsz. A mozgás kiegyenlíti energiáid, segít levezetni a feszültséget, kikapcsol, ellazít, nem mellesleg endorfint termel, ezért jobban fogsz aludni, hiszen valóban elfáradsz - nemcsak mentálisan, hanem testileg is.

 

Csökkentsd a stresszt! A mozgás kikapcsol, elhangol, ellazít - fejlődésed sikerélménye örömmel tölt el. Szinten jó alternatíva lehet a jóga, masszázs, vagy meditáció is.

 

 

Különítsd el a dolgokat! Ne vidd haza a munkát, magánéleted ne vidd a munkába!

A hálószoba legyen valóban a pihenés, feltöltődés helye! A berendezés ezt a funkciót szolgálja - lehetőleg ne itt helyezd el a tévét, ne vidd az ágyba a laptopod, táblagéped.

 

Az alvás-pihenés témakör után, a következő részben a folyadékfogyasztás is terítékre kerül. Látogass vissza a részletekért!

 

Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr6215911930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása