Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 6. rész

2020. január 14. - Jólétcsokor

 

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 6. rész

Az előző részek után, ma a vitaminbevitel kerül terítékre, hogy idén valóban sikeres legyen a fogyás, erősödjön az immunrendszered is és elkerüljenek a betegségek! Tervezz előre étrendet, legyenek megoldásaid, kerüld el a gyakori hibákat, hogy mihamarabb célhoz érj!

 

Kihagyod a fontos vitaminokat

 

A hosszan elhúzódó téli betegségek, szövődmények hátterében is állhat vitaminhiány. A nem megfelelő, egyoldalú, hiányos vitaminbevitel okozhat hétköznapi tüneteket, krónikus fáradtságot, fejfájást, hangulat és vérnyomás ingadozásokat.

Télen mindenképp érdemes pótolnod a C és D-vitamint, kipróbálhatsz multivitaminokat, vagy egyéni szükségleteidhez (kor, nem, fizikai aktivitás) illeszkedő vitamin kombinációkat. 

A táplálkozásban bevezetett apró módosítások szintén segítenek, hogy javuljon a közérzeted és bevidd a megfelelő tápanyagokat. Fogyassz többször, salátákat, leveseket, zöldségeket kombinálva hússal, hallal. Ezeket só helyett ízesítsd friss zöldfűszerekkel, fedezd fel a csipős változatait, előnyös hatásait.

Készíts gyakrabban tojásos, májas ételeket, próbálj ki különféle joghurtokat, kísérletezz turmixokkal.

Szénhidrátban és cukorban gazdag ételeket, édességeket  helyettesítsd  egészséges, valódi, értékes anyagokat tartalmazó és nem utolsó sorban finom változatokkal.

Amit még ezzel a változtatással nyerhetsz:  javul az egészségi állapotod, előnyös lesz, mert megszűnik a szervezeted megterhelő, cukor bevitellel járó vércukorszint ingadozás, az ebből fakadó kajakóma, megszűnnek az éhségrohamok és egyéb betegségek, a gyulladások valószínűségét is csökkented. Szervezeted könnyebben emészthető formában, egészségesebb verzióban jut értékes tápanyagokhoz.

Élvezd a változatos zöldség/gyümölcs - fehérje alapú kiegyensúlyozott étrend előnyeit, ezzel is támogatva terved gyorsabb megvalósulását!

Az egészséges életmódot 70%- ban a táplálkozás, 30%-ban a mozgás adja. Eddig elsősorban a táplálkozásról esett szó. A következő részben a mozgással folytatjuk - visszavárlak!

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr2915911934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása