Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 7. rész - Mozgás

2020. január 15. - Jólétcsokor

Kerüld el a csapdákat! Gyakran elkövetett fogyókúrás és étrendi hibák 7. rész
A változatosság gyönyörködtet!

Mozgás tippek  - Válts!
A mai részben tippeket kapsz, hogy fent tudd tartani motivációd és kitarts akkor is, amikor sokan már feladják újévi fogadalmukat!
Jó, ha megvan a megszokott, számodra bevált mozgás, mégis néha pezsdítő, hogy kipróbálsz valami újat, a megszokottól eltérőt! A különféle mozgásformák váltogatása során változatosan terheled a tested, nem unsz rá a sportra, mert a váltás felfrissít.

Ne ragaszkodj hosszú időn keresztül kizárólag egy mozgásformához. Hatékonyabban, több területen fejlődsz, ha váltogatsz.
Ha csak a kardióban hiszel, erősíts is. Ez más terhelést ad a testednek. A saját testsúlyos, vagy a súlyzós edzés fejleszti a vázizomzatot, tónusosabbá teszi a tested. Nem utolsó sorban a több izom több kalóriát használ fel.

A mozgás hangulatjavító hatása sem elhanyagolható!
Azt már tudjuk, hogy levezeti az egész nap felgyülemlett feszültséget, ellazulsz, kellemesen elfáradsz. A kiegyenlített terhelés és az alacsonyabb stressz szint miatt jobban alszol utána.

Csökkenő motiváció, kedvetlenség esetére
Ha meghagyod a kipróbálás lehetőséget, nem adod fel a dolgot, ha jön egy mélypont a fejlődésben, vagy stagnál a súlyod. Sőt arra sem kell hivatkoznod, hogy ma nincs kedved ugyanúgy edzeni. Válassz teljesen más edzéstípust! 
Ha általában egyedül edzel, szervezz túrát, tekerj párban, vagy menj csoportos edzésre. Ha főleg súlyzókkal, teremben edzel, menj a szabadban, lazíts, jógázz, vagy kardiózz egyet. Ha általában kardiózol, válassz súlyzós edzést, lazíts, jógázz. A szauna, masszázs is jó választás, ha kimerültnek érzed magad, viszont mégis csinálnál valami egészségeset.

Őrizd meg a motivációd, tartsd fenn az év eleji lendületet! Gyorsítsd a változatos edzésekkel is célod elérését.

A folytatásban egy csajos témával jövök!

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr3415911936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása