Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Fogyassz kevesebb kalóriát, miközben többet használsz fel - Tippek

2020. január 17. - Jólétcsokor

Fogyassz kevesebb kalóriát, miközben többet használsz fel - Tippek

A következő ötletek bevezetésével úgy fogyhatsz, hogy csak a pár apróságra kell az étkezés-pihenés-hőmérséklet kapcsán figyelned! A tippekkel kevesebb kalóriát fogsz bevinni, viszont plusz kalóriát használsz fel!

 

Váltogasd a hőfokot!
Indíts a reggelt meleg itallal! Beindítja az anyagcseréd és kellemes hangultaba hoz. Egy turmix kiválthatja a reggelit is egy sietős reggelen (fogyaszd zöldség, gyümölcs, fehérje kombinációban - a tápanyagtartalom fokozására kiegészítheted különböző őrölt magokkal, adhatsz hozzá fahéjat, gyömbért, citromot, az íz kedvéért és a méregtelenítést segítő hatásuk miatt.) Délben kezdhetsz egy hideg salátával, ez amellett, hogy kicsit eltelít, jó rost- és vitaminforrás is. Fogyassz utána minél melegebb, szinte forró levest, ez nemcsak telséget okoz, hanem óhatatlanul szünetet fogsz tartani utána. Ráadásul növeled a folyadékbevitelt is, ez szintén telít. Ha kedvet kaptál kompenzálni, a meleg leves után választhatsz hideg főételt. Előnyös, mert a szervezeted több kalóriát használ fel, mivel az emésztéshez előbb fel kell melegítse a bevitt tápanyagot.

Figyelj a hőmérsékletre a otthon is!

Lehetőleg ne hidegben egyél, mert így óhatatlanul többet fogsz enni. Ha a helység hőmérsékletét jelentősen nem tudod befolyásolni, pl. a munkahelyeden, kezdj melegítő itallal és öltözz fel. Ha van módod, menj ki, egyél máshol - közben levegőzöl, sétálsz, átmozgatod magad, ami ráadásul fel is frissít.

Otthon kerüld a túlfőzött lakást, ha tudod, alakítsd a hőfokot a munkahelyeden is! Napközben, mikor aktív vagy, 1-2 fokkal lejjebb veheted a hőmérsékletet, mert a tested plusz energiát használ arra, hogy felmelegítsen, ezzel is kalóriát égetsz. Viszont délután, estefelé, ahogy a pihenő fázis közeledik, állítsd vissza, hiszen ilyenkor már kevesebb a fizikai aktivitás, főleg ülsz és ilyenkor általában amúgy is fázósabbak vagyunk. Lefekvés előtt is figyelj a hőmérsékletre, kissé hűvös, kiszellőztetett szobában pihentetőbb az alvás. Ezzel még anyagilag is nyersz.

 

Pár apró változtatás, ami szintén támogatja újévi fogadalmad sikerét, hogy mihamarabb elérd a kitűzött fogyás célod - használd Te is sikeresen őket, hogy mihamarabb elégedetten nézhess a tükörbe!
A következő téma az elfogyasztott étel mennyisége, gyakorisága, az étkezések időzítése lesz, melyekkel szintén támogathatod célod gyorsabb elérését! Visszavárlak!

 

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4715911940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása