Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Ha túlsúllyal rendelkezel, akkor a következő tippek neked szólnak!

2020. január 18. - Jólétcsokor

Ha túlsúllyal rendelkezel, akkor a következő tippek neked szólnak!

 

Figyelj elfogyasztott étel mennyiségére, a gyakoriságra, az étkezések időzítésére!
Manapság az emberek többsége rendszeresen túleszi magát, emellett nagyon kevés folyadékot fogyaszt - ez pedig túlsúlyhoz vezet.

 

Az életmódváltás, fogyókúra során,  alkalmazd a következő tippeket, garantáltan hamar eredményeket fogsz látni!

 

Mindenki számára könnyű és hatékony tippek:

Fogyassz több folyadékot, igyál étkezés előtt, egyél több zöldséget és gyümölcsöt - telítő, emésztéssegítő hatásuk miatt. Használj kisebb tányért, így ugyanaz a mennyiség nagyobbnak fog tűnni. Mielőtt újra szednél, tarts egy kis szünetet.

Különösen figyelj a következőkre:

Az étel mennyisége

Az emberek többsége manapság három-öt alkalommal étkezik és rendszeresen degeszre eszi magát.
Mikor eszel kizárólag ezzel foglalkozz, ne oszd meg a figyelmed. Élvezd az illatokat, ízeket. 
Egyél valamennyit - nem kell, hogy mindig teljesen jóllaknod! Fejezd be akkor, amikor már nem vagy éhes ahelyett, hogy még újra szednél és degeszre tömnéd magad. 
Ne gondolkozz azonos napi mennyiségekben, energiatartalomban! A bevitt tápanyag energiatartalma igazodjon a napi aktivitásodhoz. 

A gyakoriság

Ha naponta ötször étkezel, de nem érzel éhséget a csökkent mennyiség mellett sem, akkor egy kisebb, köztes étkezést nyugodtan kihagyhatsz.
Ne adott időpontban egyél, hanem csak akkor, amikor valóban éhséget érzel.
Ha csak két-háromszor szoktál enni, próbáld ki, hogy kevés-nagyobb, tartalmasabb étkezés helyett, több, kisebb részre osztva eszel, ezzel alkalmanként kevésbé terheled meg emésztőrendszered.

Időzítés

Igyekezz úgy elosztani a bevitt tápanyagot, hogy ennek legnagyobb része a napod aktív részére essen.
Ez kevésbé terheli meg a gyomrod estére és könnyebben fogsz pihenni, aludni is.

Összetétel

Figyelj a tested jelzéseire! Más összetételű, mennyiségű tápanyagra lesz szükséged, hogy elkerüld az ebéd utáni kajakómát az irodában, mint ha túrázni mész egész napra.

Hogy igazán gyors, átütő változást érj el, figyelj a bevitt tápanyagok kombinációjára is! Étkezésed alapját adják a zöldségek, gyümölcsök, különféle fehérjék, egészséges zsírok. Ha ki tudod zárni a vércukorszint ingadozást okozó szénhidrátok, cukrok alkalmankénti, vagy rendszeres nagy mennyiségű fogyasztását, rengeteg nehézségtől kíméled meg magad. A kiegyensúlyozott, egészséges, változatos ételeket tartalmazó, szélsőségeket nélkülöző étrend, illetve a rendszeres mozgás bevezetése jelenti a hosszútávon is fenntartható megoldást!

Alkalmazd ezeket a tippeket, hogy könnyebben és gyorsabban tudj súlyt leadni és mihamarabb elérd a célod!
Ha írásom felkeltette az érdeklődésed, előző bejegyzéseimben további javaslatokat is olvashatsz.

 

A következő részben a túlsúlyból fakadó depressziós érzések, hangulatingadozások, tehetetlenség érzés hatékony leküzdéséről lesz szó.

 

Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr215911946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása