Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Ha elmúltál 40 és fogyni szeretnél, vagy többre vágysz és fittebb is akarsz lenni, mint fiatalabb korodban - Tippek

2020. január 25. - Jólétcsokor

Ha elmúltál 40 és fogyni szeretnél, vagy ennél többre vágysz és fittebb is akarsz lenni, mint fiatalabb korodban - Tippek

 

Ebben a korban már megfigyelhető az anyagcsere lassulása és számos hormonális változás is kezdődik, ami előnytelenül befolyásolja alakodat, habár nem változtatsz, azt figyelheted meg, hogy nő a súlyod.

 

Miképp kerülheted el ezt és hogyan tudsz fittebb lenni, mint a korábbi éveidben?

 

Növeld a fehérje bevitelt, hogy ne csökkenjen az izom mennyiséged.

Fogyassz omega-3 zsírsavakat, egyél minél több halat, ez is segíti a fogyást, magféléket, hogy növeld a hasznos zsírok bevitelét - itt figyelj a mennyiségre, mert elég energiadúsak. Fogyassz kalciumot és D3-at, hogy elkerüld a csontsűrűség csökkenését.

Az egészségtelen köretek helyett fogyassz minél több egészséges, könnyebb változatot, rostot. Ez jó hatással van az emésztésre, segíti a méregtelenítést, teltséget okoz anélkül, hogy ténylegesen sok kalóriát fogyasztanál.

Növeld a zöldségadagot - hasznos tápanyagokhoz jutsz, jól telít, de nem okoz kajakómát.

A cukor helyett keress egészségesebb alternatívákat, miközben csökkented az átlagos bevitel mennyiségét.

Fogyassz teákat, ezek is antioxidánsban gazdagok, kávézz - a koffein is segíti a zsírégetést.

Válassz egészséges desszerteket, nassolnivalókat, magokat, keresd az alternatív megoldásokat arra, hogy teheted könnyebbé a kalória és szénhidrátdús tortákat, süteményeket.

Pihenj többet, ez abban is segít, hogy a fáradtság miatt ne túl magad.

Ha eddig nem mozogtál, kezdj neki! Csökkented vele az izomvesztés ütemét és a csontsűrűség megőrzésében is segít.

Ha alkalmanként alkoholt fogyasztanál, akkor ne kalóriadús koktélokat, inkább borokat, esetleg pezsgőt válassz. Csökkentsd az elfogyasztott mennyiséget, ha rendszeresen ittál eddig.

Az egészségtelen zsírok helyett keress egészséges alternatívákat - a hidrogénezett olajok, transzzsírok fokozzák az öregedést, emelik a koleszterinszintet.

Váltsd ki az egészségtelen szénhidrátokat, ne egyél normál fehér lisztből készült kenyeret, péksüteményeket - ha nem tudsz megválni tőle, válts egészséges verzióra. Ha nem játszanak ezek a típusú ételek hangsúlyos szereped az életedben, esetleg nem is a kedvenceid, hagy el teljesen őket.

Ha tudod, hogy számodra egy étel nehezebben emészthető, próbálj változtatni az elkészítési módon, válts egészségesebb verzióra, vagy ritkábban fogyaszd. Időzítsd korábbra - ne este fogyaszd, hanem délben, ilyenkor van ideje a szervezetednek feldolgozni, nem zavar a pihenésben. De sokszor már az is segít, ha csökkentesz az összetevők számán, ezzel könnyeben emészthetővé teszed, hagyd ki, vagy cseréld másra azt az összetevőt, amit "mindig megérzel".

 

Őrizd meg egészséged, sőt válj energikusabbá a fenti módszerek, változtatások bevezetésével! A következő részben a motiváció fenntartásáról lesz szó.

 

Kassy

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr10015911960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása