Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Hogy maradj motivált a nehézségek ellenére? Tippek a motiváció fenntartására

2020. január 26. - Jólétcsokor

Tippek a motiváció fenntartására 

Hogy tudsz motivált maradni a kétségeid, a nehézségek ellenére? Január vége felé egyre többen feladják újévi fogadalmukat és visszatérnek a megszokott táplálkozási  szokásaikhoz.

Te ne hagyd abba - válts nézőpontot! Adj új lendületet idei életmódváltás fogadaladnak! Tűzz ki új célokat és hatékonyabban fogsz haladni! 

Fogyni akarsz mindenképp? Igyekezz elfogadni magad és tudatosítsd a jelenlegi helyzetet! Oka volt ezt fogadtad meg, emlékeztesd magad, hogy miért vált fontossá. Ez van, itt tartasz most innen kell tovább menned! A kialakult súlyfelesleget nem tudod eltüntetni egyetlen pillanat alatt, hiszen évek alatt jött létre az állapot, amiben most vagy. Nyűgös vagy, dühös amiért ilyen, vagy olyan a tested. Ha folyamatosan elégedetlen vagy, utálod magad, nem szereted a tested, még a tükörbe is utálsz belenézni, akkor nehezebben és lassabban fogsz ezen a téren haladni. Te tetted a tested ilyenné, az életmódod, étkezési szokásaid miatt alakult ez így.

Oké, ez a múlt! A váltás mellett döntöttél, elszántad magad, hogy belefogsz az egészséged érdekében.

A jó dolgokra fókuszálj, ne a hiányra!

A sikerhez koncentrálj a pozitív, jó érzésekkel teli tapasztalatokra, élvezd a haladást, a kísérletezés örömét! A számos új tapasztalatot, amit hozott neked a váltás.

Ne add fel rögtön!

Ha abbahagyod, a könnyebb utat választod! Küzdj elszántan a célodért!

Igyekezz egészségesebb ételeket bevetetni, kedvenceid is módosítsd élettanilag előnyösebb változatra. Nem jött be egy recept? Kóstoltál valamit, ami nem is emlékeztet a megszokott ételeid izére? Ha valami nem ízlett, ne úgy fogd fel, hogy akkor most már fel is hagysz az egész étrenddel, mert ezek az ételek ehetetlenek. Csak nem olyanok, mint, amiket idáig megszoktál! Nézd azt az oldalát, hogy találtál egy elkészítési formát, ahogyan ezután ezt nem szeretnéd újra csinálni. Próbálj ki mást, néha az elkészítés mód, az ízesítés, az összetétel, vagy a hőmérséklet, a fogyasztás időpontja hihetetlenül befolyásolja, hogy milyen tapasztalatot szerzel. Ha egy étel nem ízlik, amit mások szeretek, akkor eddig még nem etted abban a formában, ahogy számodra is élvezetes lehet. Kísérletezz, próbálj ki többféle receptet, hogy megtaláld ezeket az alternatívákat.

Ha ettél valami olyat, amit "nem kellett volna",  ami nem fért a tervezett keretbe, nem alakult a terved szerint, vagy túletted magad? Jó, megtörtént, de ne hibáztasd magad! Megeseik ilyesmi, még hatnak rád a régi megszokások. Csak rontasz a helyzeten, ha önmarcangolásba kezdesz. Folytasd tovább, amit elkezdtél!

Úgy érzed nem haladsz megfelelően? Ne csak a kalóriákra, a súlyodra figyelj! Az, hogy hány kiló vagy, mindössze egy szám. Számtalan ennél sokkal fontosabb dolog van - erre holnap részletesebben kitérek.

Ha nehézségekbe ütközöl, emlékeztesd magad a célodra! Tarts ki! Megéri, mert később elégedetten gondolsz majd vissza arra, hogy nem adtad fel.

A folytatásban a fogyni vágyók másik réméről, a mérlegről, helyes használatáról lesz szó.


Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr3015911962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása