Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Stagnálsz? Hogyan tovább? 1.rész

2020. február 15. - Jólétcsokor

Mit tehetsz, ha éppen hosszabb ideje nem mozdul a mérleg nyelve, nem változik a súlyod, megállt a fogyás? Ha nem tudsz előrelépni az edzés terén? Általános tippek, javaslatok következnek a továbblépéshez.

Ha épp bármelyik, netán mindkét területen egy ideje nincs elmozdulás, a legjobb tipp: feszegesd a határokat!


A célod olyan dolog, ami jelenleg nincs meg neked.
Ha ugyanazt a rendszert és mintát folytatod, ez nem is fog változni! Ahhoz, hogy rendszeresen ki tudj lépni a komfortzónádból tartósan motiváltnak kell lenned, szükséged van valamire, ami tovább hajt, bármi történjen. Ha hiányzik az akarat, akkor újra és újra vissza fogsz térni a régi mintákhoz. A célod, az esetleges kudarcok ellenére is, fontosabb kell legyen, mint az, hogy rögtön és mindig jól érezd magad! Szükséged lesz valamilyen napirendre, ahol meg tervezed, hogy a napi feladatok mellett milyen energiaigénye számíthatsz, ennek megfelelő, akár naponként változó étrendet kell összeállítanod. Tervezd be az edzést is, illetve pihenőket, hogy a szervezeted regenerálódni tudjon. A rendszertelenség kivitelezhetetlenné, vagy lassan megvalósíthatóvá teszi a célod.

Kitartásra lesz szükséged ahhoz, hogy a hosszútávú célod érdekében le tudj mondani a pillanatnyi örömökről, amit 1-1 nem tervezett sütizés vagy, amit egy nem tervezett kajarendelés könnyebbsége jelentene. Hagyj szabad teret minden napban arra, hogyha megkívánnál valamit, ami plusz, ez segít, hogy átvészeld az éhséget, ha egyáltalán jelentkezik, és érezd, hogy van mozgástér, nem csak lemondás. 
Nem leszel minden nap motivált! - ez egészen biztos. Viszont ha a célod hajt, akkor átlendít ezeken a szakaszon is és folytatni fogod, annak ellenére, hogy éppen nincs kedved hozzá. Mivel valóban fontos neked, hogy elérd.
Minden tapasztalat formál! - egy-egy kudarc nem kell, hogy elkeserítsen, ugyanúgy az utad része és hozzáad ahhoz a tapasztalathoz, amivel rendelkezel. Legyél büszke magadra, ha elérsz valamit és dicsérd meg magad a nap végén hogy, ha sikerül tartanod a napi terve, ha megválós egy részcél. Amennyiben esetleg valami lemaradt, akkor sem kell önostorozásba, bűntudata fordulni, hanem tanulj belőle, tervezz máshogy. 
Tervezz
mindkét területen azzal az alappal, amit biztosan minden nap meg tudsz tenni. Ha ennél többet vállalsz, akkor hosszútávon nem fogod tudni tartani minden esetben ezt. Kisebb lépésekben haladj, maratonban gondolkodj, a tervet bontsd részekre.

Mit tehetsz, hogy kimozdulj? A szervezeted hozzászokott az étrendhez, vagy az edzéshez - ezért új módszerekhez, változtatásokhoz kell folyamodnod, hogy elmozdulás következzen be. Csak az kudarc, ha feladod! - az időszakos nehézségek áthidalhatók, ha igazán fontos a vágyad elérése. Lépj ki a komfortzónádból, hogy változtatni tudj és megvalósítsd célod! Szerezz új tapasztalatokat, sok sikert! A második részben következnek az étkezésre vonatkozó javaslataim - térj vissza a folytatásért!(2.rész:LINK, 3.rész:LINK)

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4015912004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása