Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Hangolódj át!

2020. április 15. - Jólétcsokor

A pozitív gondolkodás segít!

 

A gondolataid, ahogy a dolgokat értelmezed, a nézőpontod nagyban meghatározza hogy érzed magad. Ha negatívan gondolkodsz, nincsenek pozitív várakozásaid, elítéled magad, akkor szétforgácsolod energiáid, legyengíted magad. Ez nemcsak kifáraszt, de csökkenti immunitásod. Hogyan fokozd mentális immunitásod, erősítsd mentális ellenállóképességed
Azzal, hogy megválasztod a gondolataid irányát, a témákat, amikre figyelsz, amikről beszélsz és ahogy beszélsz, jelentősen meghatározod, hogy fogod érezni magad. Próbáld ki a következő tippeket, hogy energikusabb, vidámabb légy.

Limitáld az időt, amit a hírekre fordítasz. Jelölj ki egy részt, egy időtartamot, amikor és ami alatt beszerzed a fontos új információkat. Viszont ne hallgasd, nézd újra és újra, mert ez már nem ad újat, nem ad hozzá. Keress valódi, hiteles forrásokat - ne a szenzációt keresd, hanem a tényleges, érdemi tartalmat. 
Ugyanígy járj el a közösségi portálokkal kapcsolatban is. Ne néz olyat, ami lehangol és tudatosítsd, hogy a szép képek, az idill és a csillogás, sokszor csak kirakat, nem is valódi. Felesleges ezzel lehúzni magad. Keresd a valódi értékeket, a valódi életedben.

Ne rágódj azokon a dolgokon, amiken úgysem tudsz változtatni! Ha nem rajtad múlik, hogyan alakulnak, mert nem tudod befolyásolni, akkor nem érdemes ezen töprengened. Azt is felesleges latolgatnod, hogy mi fog következni! Lehet, hogy egyik változat sem következik be, amire most gondolsz. A dolgok alakulhatnak egész máshogy, meglephet, hogy sokkal pozitívabb kimenetben lesz részed - ezért is szükségtelen "előre eltervezned".
Vedd észre, hogy semmi sem csak fekete, vagy fehér! Sőt egy változás, ami kezdetben negatívnak tűnik, lehet, hogy hosszabb távon mégis pozitív hatással lesz rád. Az új helyzetben keresd a lehetőséget, azt, ami számodra előnyös és pozitív. Arra figyelj, hogy milyen út, lehetőség nyílik, tervezd meg, hogy merre tudsz haladni, úgy, hogy még előnyösebb helyzetbe kerülj. Legyen a lehető legpozitívabb a forgatókönyved.
Ugyanígy felesleges a múlt eseményeit újra és újra végiggondolva belemenned abba, hogy "mi lett volna, ha...". Vagy hibáztatnod mást, magad a történték miatt - már úgysem tudod megváltoztatni. Vond le a következtetését és lépj tovább! Legközelebb változtass, hogy kedvezőbb legyen számodra a végeredmény.
Viszont emlékezz a szép dolgokra, idézd fel, ami jó emlék, örömteli számodra.

Vedd észre a negatív gondolataid! Ezek nemcsak lehúznak és elvonják az energiád, hanem meggátolnak abban, hogy inspirált és kreatív legyél! Fókuszálj inkább a lehetőségeidre! Kapcsolj ki és foglalkozz olyasmivel, amihez kedved van és lelkesedéssel, örömmel tölt el. Készíts listát kedvenc számaidból, alkoss valamit, mozogj, vegyél egy gyors zuhanyt, vagy csak olvass picit, pihenj le, élvezd a tavaszi napot, az illatokat, a madarak csiripelését. Kezdj valamibe, ami eltereli a figyelmed és máris jobban érzed magad!  
Gondold végig azt a rengeteg pozitívumot, ami most is körülvesz, hogy mennyi mindenre van lehetőséged! Ezekre figyelj és tervezz! Készíts listát azokról a dolgokról, amiket szeretnél a közeljövőben megvalósítani, vagy már rég halogatsz. Törekedj a pozitív kimenetek felvázolására. Nyilván vannak részletek, amikre most még nem tudod a választ, de erre ráérsz, akkor is megoldást találni, ha ott leszel.
Figyelj a jó dolgokra, vedd észre azt, ami szép, keresd azt, amitől jobban érzed magad! Bármi lehet - a lényeg, hogy olyasmi legyen, amitől mosolyogni támad kedved.

Ha a körülötted valaki pesszimista, igyekezz neki más nézőpontot mutatni, áthangolni. Vagy csak válts témát, ha újra visszakanyarodik a negatív nézőponthoz, akár meg is kérheted, hogy inkább beszéljetek másról, kezd kérdezni. Ha tudod, hogy az illető általában borúlátó, készülj kérdésekkel, ezzel lefoglalod. Ez beválik azoknál is, akik szeretnék kötözködni.

Ne valami mímelt vigyorra, vagy a tények figyelmen kívül hagyására gondolj.  Azzal már sokat teszel, ha figyeled az érzéseid, amennyiben nem jók, akkor igyekezz irányt váltani. Ha rossz a kedved, akkor ne húzd le a másikat is egy szurkáló, kritikus beszólással, hogy érezze rosszul ő is magát. Inkább rendezd a gondolataid és maradj tárgyilagos, nyitott, ő nem tett ellened semmit. Sőt az ő lelkesedése jót is tehet neked. Tény, hogy vannak helyzetek, rossz események az életben, de ettől maga az élet nem lesz rossz. Van lehetőséged dönteni, változtatni, máshogy gondolkodni, máshogy közelíteni egy adott történéshez.

Figyelj az egészségedre azzal is, hogy eleget alszol, pihensz, akár a napon, egészséges ételeket eszel, kiegészítésképp vitaminokat is és mozogsz, aktív maradsz. Ezek szintén hozzájárulnak közérzetedhez, hangulatodhoz és növelik immunitásod.
Ezekkel a módszerekkel nemcsak energiaszinted javíthatod, de csökkented a stresszt, egészségesebb, fittebb, örömtelibb leszel. Ha emellett fejleszted magad, új dolgokat tanulsz, alkotsz, kreatív vagy, önbizalmad is növekedni fog.

Sok sikert az újrahangolódáshoz!
Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr8315912036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása