Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Az egészséges életmód fontos elemei

2020. április 24. - Jólétcsokor

Nemcsak immunitásod, de a közérzeted és súlyod is befolyásolja néhány tényező.

 

Ha fontos neked, hogy egészséges, fitt maradj és jól is érzed magad, akkor a következőkre érdemes jobban odafigyelned:

Mentális és érzelmi állapot:
A gondolataid, a témák, amikkel foglalkozol a nap folyamán és az érzések, amit ezek keltenek benned.
Segít, ha pozitívan gondolkodsz, előre tervezel és a lehető legjobb, legelőnyösebb kimenetre fókuszálsz. Az is segít, ha kitalálod, hogy mit csinálnál, ha a lehető legrosszabb verzió következne be - ha netán ez történne, már van egy megoldásod és nem kell ezen kattognod tovább. Koncentrálj a jelenre, arra, amit épp csinálsz, ez eltereli gondolataid a negatívumokról.

A stressz mennyiség, ami ér:
A stresszszintedet befolyásoló elemek közé tartozik a helyzet, a téged körülvevő problémák, az, ahogy ezekre tekintesz, reagálsz és a várakozásaid ezekkel kapcsolatban, az hogy mennyi időt szentelsz ezeknek, milyenek a várakozásaid.
De ide kapcsolódik az is, ha túledzed magad, ilyenkor a tested fizikai stresszt él meg. Ha rendszeresen túlzásba viszed, egyre lassabban regenerálódsz, ráadásul egyre gyengülsz, sőt motivációd, kedved is csökken.
Ha emellé rendszeresen egészségtelen ételeket fogyasztasz nagy mennyiségben, ami nehezen emészthető, vagy nem látja el megfelelő tápanyagokkal a tested, vagy gyakran túleszed magad, ez szintén megterheli a szervezeted.

Fontos a nyugalmunk, higgadt hozzáállásunk, harmóniánk fenntartása.
Csak így tudunk energikusak, kreatívak, produktívak lenni, koncentrálni a feladatainkra és a lényeges helyzetekben jó döntéseket hozni.

Siker átéléséhez szükséges, hogy konstruktívak legyünk a mindennapokban, érezzük, hogy haladunk kitűzött célunk felé. Ehhez tervezés, motiváló, kihívást jelentő célok, jó időbeosztás kell, ahol elég idő jut a feltöltődésre, pihenésre is és rendesen kialszod magad.

Ahhoz, hogy egyensúlyban tudj maradni fontos, hogy számodra megfelelő ételéket, italokat válassz, kerüld az alkoholt, mert ennek feldolgozása szintén plusz feladat a szervezetednek. A mentális jellegű tevékenység mellett mozogj, sporolj is.
Érdemes más feszültséglevezető technikákkal is megismerkedned, ilyen lehet a jóga, vagy a meditáció. Ha vannak saját állataid, vagy a környezetedben - bármilyen fajt lehet - tölts el velük némi időt. Ha van hobbid, vagy valami, amit régen szerettél, de abbahagytad, térj vissza hozzá, szánj időt erre is.

Igyekezz bevezetni az életedből jelenleg hiányzó elemekét, hogy kiegyensúlyozott, aktív, egészséges, pozitív és produktív tudj lenni, miközben haladsz a céljaid felé.

Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr8315912038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása