Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

A kávé előnyös hatásai

2020. május 26. - Jólétcsokor

Sokak kedvence, mások pedig az illatát sem bírják, nemhogy kesernyés izét. Pedig rengeteg előnyös hatással bír, érdemes fogyasztani a szervezetre gyakorolt számos pozitív hatása miatt.

 

Amellett, hogy tökéletes napindító lehet vagy, ha kell egy kis szünet, kikapcsol.
Ha nyugodt körülmények közt, elvonulva és gondolataidba mélyedve fogyasztod, feltölt, stresszmentesít, egy kis pihenőidőt, énidőt ad, hogy csak magaddal lehess pár rövid percre és átgondolhasd a terveid, felidézd kellemes élményeit.
Társaságban fogyasztva, kiváló kísérőeleme lehet egy jó beszélgetésnek. 

 

Előnyös hatásai:
Antioxidánsai immunrendszer stimulálók, emeli a testhőt, kalóriaégető, anyagcsere pörgető. Intenzívebb kiválasztásra serkenti a veséket.  Fogyasztása különösen hasznos futás, tekerés, erőnléti edzés előtt is, mivel légzéskönnyítő, kitartás fokozó tulajdonsággal is bír. Gyenge fájdalomcsillapító hatású, segít az enyhe fejfájásos tüneteken. Idegrendszer stimuláló hatású, beindítja a noradrenalin termelést, serkenti az agyműködést.

Bizonyos változatai, ha cukorral, sűrített tejjel, tejszínhabbal és egyéb ízesítő elemekkel kiegészítve fogyasztod, akár főétkezésnyi energiához juttatnak, ami rendszeresen, naponta többször, hosszú távon hízáshoz vezethet. Fogyaszd magában, fahéjjal, tejjel, vagy kis kakaóval, vaníliával, esetleg édesítővel, így spórolhatsz a bevitt kalóriákkal, mégis ízletes italt fogyaszthatsz. A teához hasonlóan befolyásolja az alvási ciklust, igy késő délutántól nem javasolt már inni a pihenés érdekében. Ha különösen kívánod a kávét, vagy a teát, akkor a szervezetednek foszforhiánya van, ezt baromfi húsokkal, tojással, tejtermékek fogyasztásával tudod pótolni. (További étel vágy - hiányállapototok: LINK.)

Maximum napi 2-3 adagot ajánlott fogyasztani, nagyobb mennyiség már negatív hatású, ellenkezőleg kezd hatni. 

Kísérletezz, próbálj ki új ízesítéseket vagy, ha eddig nem kedvelted, kóstolj meg egy sok tejes, hosszúkávé változatot, fahéj esetleg vanília ízesítéssel és hátha kedvet kapsz.
Jó próbálgatást, kóstolgatást!

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4415912046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása