Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

A kollagén előnyös hatásai

2020. június 12. - Jólétcsokor

Kollagén szervezettámogató szerepe

Természetes fehérje molekula, test fehérjéinek 30%, a szövetek, sejtek építőanyaga. Strukturális fehérje, részben ez a szervek építőanyaga, de szerepet játszik az izmok, a csontok és a polcok mellett a bőr, haj, köröm felépítésében is.

A kollagén beépülését termelését gátolja, ha rendszeresen nagy mennyiségű UV sugárzás ér Dohányzol nem megfelelően érkezel. Külsőleg pótolható, például por formában, vagy porcok, csontok, bőrrészek hosszú főzésével létrehozott kocsonya fogyasztásával. De a felszívódáshoz minden esetben megfelelő mennyiségű C vitamin és gyomorsav szükséges. A beépülés támogatod még hyaluronsavval is.

A szervezet maga is állít elő, de a korral csökken ez a termelés.
Érdemes fogyasztani: az ízületi porcok épségéért, a kopások megelőzésére A bőr, haj, köröm egészségéért használhatjuk, de emellett szerepe van az érkárosodások, érelmeszesedés, vérrögök kialakulásának megelőzésében és sérülések regeneráláséban, a bőr és a szervek illetve az izmok, porcok és csontok struktúrájának javításában. A sebek gyógyulását gyorsítja, segíti, így kevésbé jön létre maradandó hegesedés. Pótlása hozzájárul még a központi idegrendszer regenerálásához.
Idősebb korban mindenképpen érdemes pótolni ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. A bevitt fehérje 10% a kellene, hogy kollagén legyen és fontos a napi szintű pótlás is. 

Járulj hozzá egészségedhez ezzel is.

Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr2615912050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása