Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Egészséges esti italok

2020. augusztus 14. - Jólétcsokor

 

Diéta - egészséges életmód és vacsora?
Egészséges esti italok

 

A rendszeres edzés mellett a kiegyensúlyozott étkezés és a megfelelő alvásminőség hozzájárul egészségedhez, fitt és energikus mindennapjaidhoz. A céljaidat támogató italokkal segítheted célod gyorsabb elérését.  Az esti órákban már érdemes kerülnöd a koffein tartalmú italokat, mert élénkítő hatásuk miatt nehezebben fogsz elaludni.  Szintén célszerű, ha kihagyod a magas cukortartalmú és az alkoholos italokat.
Ezek szintén stimuláló hatásúak, feldolgozásuk megterheli kiválasztó rendszered. Hogyha fogyni szeretnél, jó választás, ha a zöldségek és zsírszegény fehérje mellé vacsorára, vagy utána, a következő italokat fogyasztod:

Tej
Tökéletes esti ital hidegen, vagy melegen, mivel tripofánban és kalciumban gazdag - ezeknek alvássegítő hatása van. Magas fehérje és kazein tartalommal bír, amit a szervezet lassan bont le, segítve az izomtömeg megtartását, növelését. A szervezeted pedig több kalóriát éget, ha izmosabb vagy. Kiegészítheted fahéjjal, ami szintén emésztés támogató és tisztító hatású, vagy akár hozzáadott fehérjével is.
Tea
Ha szeretsz teázni, válassz zöld teát, amit gyömbérrel, citrommal ízesíthetsz - ezek aktiválják  szervezeted lebontó folyamatait, segítik az immunrendszered működését. Egyszerűen és gyorsan elkészítheted, néhány szelet gyömbért tegyél forró vízbe és fogyasztás előtt frissen csavart citromlével ízesítsd. Alvás előtt 15 perccel fogyaszd el, hidegen, vagy melegen, ha szeretnéd édesíteni, tehetsz bele mézet is.
Kamilla tea -  alvást segítő hatása van, emellett fertőzéscsökkentő, nyugtató hatású, alvás segítő.
Kefír
A fermentált tej, magas probiotikum tartalommal - krémes ital, ami pozitívan befolyásolja az egészséged.  Aktiválja szervezeted tisztító-lebontó folyamatait, emellett fehérjében gazdag, izomvédő hatású.
Szójatej
Tripofánban gazdag, segít a stresszhormon, a kortizol mennyiségének csökkentésében, ami hozzájárul a zsírvesztéshez, magas protein tartalma mellett a vegánoknak jó alternatíva lehet. Kiegészítheted akár hozzáadott fehérjével is.

Hogyha fogyni szeretnél és már aktív, egészséges életmódot folytatsz, egészséges ételeket fogyasztasz, akkor fontos az életedben a tervezés. Hogyha figyelsz a következő részben az általában elkövetett "vacsora hibákra" is, akkor jobb döntéseket hozhatsz. A cikket elérheted itt: link .

Kassy

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4516140094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása