Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

3 kulcs az egészséges, boldog élethez

2020. december 13. - Jólétcsokor

3 kulcs az egészséges, boldog élethez
Mozgás, sport
Diéta, egészséges étrend
Mentális egészségmegőrzés

A rendszeres mozgás mellett figyelj mentális egészséged fenntartására is. Igyekezz tápanyagokban gazdagon, változatosan, egészségesen étkezni, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, fehérjében gazdag ételeket - lehetőleg minél kevesebb cukrot és egészségtelen olajat használj.
A cukorfogyasztás korlátozza immunrendszerünk ellenálló képességét, fehérvérsejtek működését, blokkolja hormonrendszerünk normál működését - ezzel felborítva a természetes egyensúlyt a szervezetben.
Érdemes a kész ételeket lehetőség szerint mellőzve, bevezetned, hogy az ennivalód magad készíted, így biztosan tudhatod, hogy csak egészséges, tápláló összetevőket tartalmaz.

Ne válassz egy étkezésre zsíros, szénhidrátban és cukorban is egyszerre gazdag fogasokat, mert ezek feldolgozása leterheli szervezeted. A cukros italok, egészségtelen olajok elhagyása mellett minimalizáld az alkoholt fogyasztást - ez szintén rontja regenerálódási képességed. Fogyassz sok folyadékot, sok só helyett fűszerezz változatosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr6216346858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása