Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Ideális testsúly, alak elégedetten, boldogan, egészségesen

2021. január 19. - Jólétcsokor

 

Ideális testsúly, alak elégedetten, boldogan, egészségesen

Pár tipp, hogy min érdemes idén alakítanod ahhoz, hogy elérd a vágyott formát, fenntarthatóan, emellett teljesüljenek céljaid is:
Média sugallta testkép erősen befolyásolja az alakunkról, súlyunkról alkotott nézeteinket, sokakban megfelelést ébresztve.
Viszont az, amit meg tudunk valósítani és fenntartani, illetve, ahogy jól érezzük magunkat jelentősen eltérhet ettől. Ebben a témában nézeteink, gondolkozásunk, egyéni igényink eléggé eltérőek. Máshogy érezzük jól magunkat az alakot, súlyt, egészségét illetően. Igényeink is eltérőek a választott ételek és az életünk különböző területire fordított idő, személyes céljaink prioritásait illetően.

Az ideális testsúly nem mérhető kilóban! Ezek csak számok…
Lehet, hogy valaki eléri a kívánt fitt formát, de ezt csak kemény munkával, rengeteg időt erre fordítva tudja hosszú távon fenntartani. Ez a legtöbbeknek egy idő után nem éri meg! Nem elegendő, önmagában nem tesz boldoggá. Nehéz ezt az árat folyamatosan megadni, és közben lemondani mindenről.
A boldogságot nem lehet súlyban és kinézetben mérni! A valódi egészséghez és elégedettséghez jóval többre van szükség!

Változhat
ez az igény attól függően, hogy melyikünk mit szeretne elérni, megvalósítani ezen kívül még.  Az mindenképpen fontos, hogy az élet ne csak lemondásokról, kontrollról, külső "igényeknek és számoknak" való megfelelési kényszerről szóljon! Mindenkinek fontos, hogy szabadnak érezze magát, boldog legyen! Ha szeretne, lelkiismeret furdalás nélkül, nyugodtan kóstolhasson, megehessen valamit. Vagy elmehessen szórakozni a barátaival, akkor, amikor kedve van, hogy az élet ne csak az edzésről szóljon. Maradjon idők más életcélokra, pihenésre, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű időt töltsünk a számunkra fontos emberekkel.

Mindenkinek érdemes megtalálni azt az ideális egészséges, fenntartható életmódot, ahogy meg tudjuk valósítani a számunkra megfelelő testképet, úgy hogy elégedettek vagyunk, egészségét nem kockáztatva. Élete a lehetőségekről szóljon lemondások helyett. Örömteli, kiegyensúlyozott életvitelt tudjon folytatni boldogan, úgy, hogy közben elérje céljait is. Eközben még megvalósuljon az a számára elfogadható, sportosan csinos alak is, amiben testileg jól érzi magát és szívesen tekint tükörképére is. Nem keljen folyton méricskélni, sanyargatni magát.

Időszakonként, különböző életszakaszainkba és életkoronként is jelentősen változhatnak ezek az irányok és arányok. Attól függően, hogy aktuálisan mire alapozzuk elégedettségünket, önbizalmunkat és értékrendünket. Az ár is különböző, amit hajlandók vagyunk megadni ezekért.
Ami mindenkinek egész életében fontos kéne legyen hogy egészséges, elégedett, boldog, szabad legyen! Csak ez teszi lehetővé, hogy hosszú távon, fenntarthatóan minden célunkat elérhessük és boldog életet éljünk. Elengedni a sugallt ideálokat és elfogadni, ha mi ettől - akár jelentősen eltérő - számokkal, alakban tudjuk megvalósítani. Ezt általában idő és több próbálkozás előzi meg, ez megéri saját érdekünkben!

Aki szereti magát, nem eszik sem keveset, sem túl sokat és azt adja a testének, a lelkének, amire szüksége van, közben kielégíti mentális igényeit is.

Ha elgondolkoztál és változtatnál, sok sikert céljaidhoz, egészséges, elégedett formád kialakításához.

Kassy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr1916394080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása