Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Izomépítés

2021. február 09. - Jólétcsokor

Izomépítés

Izomépítés a jobb egészségért és a fogyásért

Ha idei terveidben szerepel az életmódváltás, akkor olvass tovább: Legyél elégedett alakoddal egészségesen és érezd jobban magad! 
Jöjjenek a tippek:

Kezdj edzeni és építs izmot!
Az edzés megerősíti az izomzatod, sőt az izmok több energiát használnak fel alapállapotban is, főképp akkor, hogyha folyamatosan aktívan tartod őket. Ne feledkezz el a nyújtásról sem, mert fontos az izmok fejlődéséhez.  Végez kardió gyakorlatokat is - ezzel felpörgeted a keringésed, felpezsdíted energiarendszered.

Állítsd kihívás elé szervezeted!
Egy edzésen belül váltogasd, kombináld a különböző gyakorlatokat és edzésformákat! Ha úgy állítod össze a gyakorlatsort, hogy más izomcsoportokat mozgatsz meg az erősítésen belül, vagy váltogatod egymás után az erősítő és a kardió elemeket, szinte nem is kell szünetet tartanod az egyes gyakorlatok között. Akár kombinálhatod is a két módszert - így garantáltan sosem válik unalmassá az edzés, mert akar alkalmanként változtathatsz a sorrenden, a végzett gyakorlatokon.
Ez a változatos, folyamatos kihívást jelentő módszer, segít lerövidíteni az edzésidőt és hatékonyan támogatni fogja az izomépítésed. A formásabb, tónusosabb alakod hozzájárul közérzeted javulásához is.

Figyelj magadra jobban!
Ha egészséges ételeket eszel, figyelsz közérzetedre és törődsz mentális egészségeddel, akkor nem csak jobban fogod érezni magad, hanem valószínű, hogy súlyt is vesztesz. Idővel érezni fogod, hogy energikusabbá válsz és általában kedvet kapsz a mozgáshoz is. Ilyenkor válaszd a lépcsőt a lift helyett, vagy tegyél egy tempós sétát a közeli boltig, ahol amúgy is vásárolnál.
Bárhol bármikor - hosszabb idő hiányában - napközben beiktathatsz kisebb átmozgató, lazító-nyújtó és erősítő időt - itt alkalmanként öt-tíz percre gondolok.
Ez akár rövid funkcionális tréning is lehet - például, ha le kell guggolni valamiért, akkor guggolj többször,  ha fel kell lépned valamire, akkor ismételd ezt a mozdulatot - így saját súlyodat és a hétköznapi mozgásokat  használod az izomépítéshez. Ez nemcsak erősít, hanem segít a hétköznapi  és edzés közbeni sérülések elkerülésében. Plusz eszközre sincs szükséged. Otthon egy rövid időben beiktathatsz kombinált gyakorlatokat - például fekvőtámaszból ugorj-állj fel, majd végez kitöréseket előre, vagy oldalra, majd kezdd újra a sort - egy film közbeni reklám ideje alkalmas lehet erre. Légy kreatív és keresd meg az idő erre.

Figyelj arra, hogy az edzés ne váljon unalmassá, mert ez általában elkedvetleníthet. A változatosság fejlesztő és mindig tudsz kedvedre való gyakorlási formát keresni, ami az idődbe is belefér.  Ezzel ki tudod váltani a hosszabb edzés időt, ha aznap erre nem lenne módod. Ha emellett egészségesen étkezel, sok fehérjét fogyasztasz zöldségekkel, gyümölcsökkel kombinálva, akkor támogatja ez izomépítés folyamatokat. A szervezeted a fehérjét hosszabban emészti, a rostok szintén telítenek, így tovább érzed jóllakottnak, energikusnak magad, a vércukorszinted sem fog ingadozni.

Figyelj arra, hogy érzed magad és mennyire vagy éppen boldog. Ha negatív érzéseid vannak és rossz közérzeted, akkor ez csökkenti a célmegvalósítási képességed. Ezért ilyenkor igyekezz tudatosan, gyorsan visszahangolódni.
Ha a téli hónapok alatt fáradtabbnak érzed magad, tegyél azért, hogy felfrissülj. Ha aktív, elégedett, lelkes és energikus vagy, az segít elkerülni a betegségeket. Az erős immunrendszer segíti egészséges életstílust és közérzet javító hatású.

Törekedj arra, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan, változatosan étkezz. Egyél több friss gyümölcsöt, zöldséget és magas fehérjetartalmú, egészséges zsírokat tartalmazó ételeket - ez tartalmazza a szervezetednek szükséges antioxidánsokat, vitaminokat, amiket, ha szükséges kiegészítheted plusz vitaminokkal egyéni igényeidnek megfelelően. Figyelj oda a folyadék fogyasztásra - ez szintén hozzájárul az egészségedhez, jó közérzethez és a keringési,-emésztési és kiválasztási folyamatokhoz.
Próbálj lehetőség szerint a szabad levegőn mozogni - itt is végezheted a kardió és erősítő gyakorlatokat, vagy csak tegyél intenzív sétát, ha aznap több nem fér bele.
Keresd a nyugalmat! Közérzeted, mentális egészséged és fejlődésed érdekében relaxálj, meditálj, pihenj eleget, mert ez szintén erősíti egészséges immunrendszeredet.

Remélem ezek a tippek segítségedre lesznek az év eleji időszakban és hatékonyan javítják majd a hangulatod is.

Kassy

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4716421070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása