Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Úgy egyél, hogy jobban legyél!

Hogy segíthet a csalónap alakformálás és életmód terveid megvalósításában?

2021. április 13. - Jólétcsokor


Diéta és csalónap:
Úgy egyél, hogy jobban legyél

 


Hogy segíthet a csalónap alakformálás és életmód terveid megvalósítá-sában?

Lefogyni könnyű, de hosszú távon megtartani nehéz!

Sokan újra és újra lefogynak, de ezután visszatérve a megszokott életmódjukhoz, vissza is híznak rövidesen ismét.

Mi a valódi megoldás?

Egy fenntartható, veled harmonizáló étrend, az életmódváltás jelenti a stabil, hosszú távú megoldást.

 A csalónap kifejezés elég sok kérdést felvet…
Van, aki tökéletesen ki tudja használni ennek előnyeit, mert valóban szervezete igényeivel harmonizáló ételeket választ. De vannak olyanok is, akik nem képesek kontrollálni a csalónapot, a maguk számára rossz választások, vagy külső megfelelések miatt végül nem kapnak lendületet, nem lesznek elégedettek és hízni is fognak. Vagy szoronganak a választott étel megítélése, a tudatukban hozzá társuló jelzők miatt és nem tudják élvezni a lehetőséget.

De mit nevezünk csalásnak?
Már azt is tekinthetjük csalásnak, ha nem követed az étrendet, amit választottál...
Nem mindegy az, hogy ez hogyan teszed!
Olyan módon hogy:
- csak mást kívánsz, mást teszel mint, amit az étrend előír - de nincs többletbevitel, túlevés, így hízni nem fogsz,
- túleszed magad az étrend által előírt, egészségesnek tekintett ételekből, mert hiányzik valami és így keletkezik többletbevitel - ekkor túleszed magad, bár a megengedett ételekből, de ez mégiscsak plusz,
- vagy abszolút túllépve a számodra szükséges napi energia-bevitelt, összevissza eszel, gyors ételt, édességet, szervezeted számára nem előnyös ételeket választasz, mert ez van kéznél, netán megfelelésből, külső hatások miatt, vagy bármilyen egyéb okból - úgy, hogy egyértelműen többletenergiát fogyasztasz.
Különbözik az eredmény is...

Nevezhetjük vajon csalásnak, amikor a hosszú távú célért pillanatnyilag választod eszközként azt, hogy egy adott nap túleszed magad, mert a szervezeted valóban igényel valami pluszt, ami lendületet ad?
Ha hosszú ideje sikeresen diétázol, leadtál 10-15 kilót, de megállt a fogyás. Egy ilyen helyzetben a "csalás", a plusz energiafeltöltés, a bevitt többletenergia eszköz, ami új lendületet ad és a fogyás újra beindul, ami a távlati cél.

Az egészség fontosabb, mint a tökéletes életmód, vagy ennek látszata...
Lehet, hogy valaki mozog, csak tisztán, egészségesen eszik, de emellett hiánybetegségei vannak, nem elégedett az elfogyasztott ételekkel. Pedig csak egészségeset eszik, megfelelő a mennyiség is, jóllakik, de mégis felborul a hormonrendszere, mert valami nem megfelelő számára. Ennél lehet jobb, ha eszik - nemcsak "egészségeset", hanem, ami tényleg harmonizál valódi igényeivel, kevesebb teljesen tiszta, egészséges étel mellett és így bejutnak a szükséges tápanyagok.

 Az életmódra, edzésre, az étrendre, az ételválasztásra is igaz, hogy semmi sem fekete-fehér, nincs mindig, vagy soha, se mindenkinek egyformán megfelelő, működő. Egyediek vagyunk! Eltérő preferenciával, igényekkel, nem "működünk" egyformán. Egyénileg kell felfedezni mi a nekünk megfelelő, mi válik be.

Érdemes kipróbálni, tapasztalatot szerezni. Bár - szerintem - az ételekkel kapcsolatos jelzőket célszerű elhagyni. Mert abból a szempontból nézve, hogy mértékkel fogyasztva, jól időzítve, megfelelően kombinálva bármilyen étel lehet hasznos számodra. Ez esetben nem jó kifejezés a csalónap, sem "a bűnös élvezet", vagy " a bűnözök, amikor valamit eszem" kifejezések az ételek, étkezések kapcsán, mert a hiányzó összhangot jelezhetik.

 A megoldás, ha személyes igényeidnek megfelelően alakítasz ki egy fenntartható életmódot, amiben rendszeresen helye van kedvenceidnek és tested-lelked igényeit kielégítve válogatsz.

 Fedezd fel szervezeted valódi igényeit, kísérletezz egészséged, harmóniád, vitalitásod kiteljesítésére.

 

Kassy

 

Már a Youtube-on is megtalálsz! Az  itteniektől többnyire eltérő tartalmmal várlak - 

JÓLÉTCSOKOR: https://www.youtube.com/channel/UCF5BB9WmGs-qWLct8FAK4Bw és

https://joletcsokor.blog.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr1216496932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása