Fittebben, egészségesebben, boldogabban!

Jólétcsokor

Tippek a szezonális lehangoltság ellen - Hangolódj a karácsonyra!

2020. november 26. - Jólétcsokor

Karácsonyi visszaszámlálás - Év végi hangulatjavító tippek, tervezés, karácsonyi előkészületek

Lehet, hogy megfog lepni, de most elsősorban nem az ajándékok beszerzéséről és a karácsonyi díszek kiválasztásáról lesz szó...

Figyelj oda jobban magadra
Ebben az időszakban több feladat hárul rád, amellett, hogy ha változnak is a feltételek, de ugyanúgy dolgozol. Ráadásul a rövidülő nappalok miatt sok időt töltesz bent, sötétben és már a napsütés vidító hatását sem élvezheted mostanában. Ezek a hatások együtt valószínűleg fáradtabbá, stresszesebbé és feszültebbé tesznek.

Kompenzáld ezeket a hátasokat, hogy nyugodt és örömteli legyen a készülődés.
Tervezz előre
Kezdj időben készülni az ünnepekre, oszd el a karácsonyi előkészületek feladatait. Mindennap csinálj meg egy apróságot - így haladsz. Hagyj időt magadnak a pihenésre és a feltöltődésre is. Vedd elő a könyveket, amiket az előző időszakban csak beszereztél, de nem kezdted olvasni. Nézegess régi neked kedves képeket, idézd fel a kellemes időket. Keresd elő a recepteket, amik vonzottak, de nem próbáltad ki eddig.
Kezdj díszíteni!
A fények automatikusan jobb érzést keltenek benned, vedd elő kedvenc karácsonyi kiegészítőid is. Ha nem lenne, szerezz be erre az időszakra karácsonyi mintás, figurás bögréket, tányérokat.
Kuckózz be egy könyvvel, vagy kellemes zenével, meleg itallal és élvezd a hangulatokat, meditálj, vagy válassz egy jó filmet, amihez kedved van.

Ha látod, hogy a dolgok alakulnak - ami örömmel elégedettséggel fog eltölteni és inspirál, lehet, hogy jóval több kedved lesz a kötelező feladatokhoz is.
Készíts egészséges ételeket
Ha egészséges ételekből, mértékletesen eszel, elegendő folyadékot fogyasztasz és mozogsz is a hónap folyamán, akkor jó testi érzettel, elégedetten érkezel az év végére. Igy bűntudat nélkül, nyugodtan és jó érzésekkel fogyaszthatsz karácsonyi és év végi kedvenceidből, amiket már nagyon vársz.

A decemberben tapasztalt - általad létrehozott - kellemes hangulatban elégedettebbnek, nyugodtabbnak érezheted magad és nem az utolsó napokban szakad a nyakadba az előkészületek minden feladata, terhe. Kevésbe leszel stresszes, jobban alszol és lehet, hogy jóval több kedved és energiád marad a kötelező feladatra, többször kedvet kapsz a mozgáshoz is.
Idén így jóval nyugodtabban és örömtelibben töltheted pihenéssel az év végi napokat szeretteid körében és bűntudat nélkül megkóstolhatod kedvenceidet! 

A következő részben hamarosan jön a folytatás: Karácsony - tervezés a boldog és harmonikus év végéért.


Örömteli készülődését, kellemes hangulatokat és boldog évvégi napokat kívánok Neked szeretteid körében!

Kassy

A bejegyzés trackback címe:

https://joletcsokor.blog.hu/api/trackback/id/tr3816306722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása